Ondernemend Friesland nieuws

Friese makelaar op de bres tegen te hoge WOZ-waarden

Gratis waardescan en kosteloos bezwaar voor huiseigenaren

De komende weken valt de WOZ-beschikking weer op de mat bij Friese huiseigenaren. Gemeente Skarsterlân loopt voorop met een geplande dagtekening van 31 januari, gevolgd door Gemeente Achtkarspelen met 14 februari. De meeste andere gemeenten hebben gekozen voor de uiterlijke datums 28/29 februari. Door het overweldigende succes vorig jaar in met name de stad en provincie Groningen (meer dan 70% vande bezwaren werd gegrond verklaard) heeft Van der Velde & Hoen makelaardij o.z. uit Surhuisterveen besloten, om in Friesland de consument te gaan ondersteunen met het bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde. Hierin wordt samengewerkt met Makelaardij John Schokker (Groningen) en Hup & Fidom Garantiemakelaars (Drenthe).

NVM-makelaar Ronnie van der Veen legt het uit: “De WOZ-waarde 2012 is een schatting van de waarde van uw woning per 1 januari 2011. De gemeente kijkt bij zo’n schatting onder andere naar de ligging van de woning en naar inhouds- en oppervlaktegegevens en probeert dit vanzelfsprekend zo nauwkeurig mogelijkte doen. Toch gebeurt het meer dan eens dat de WOZ-waarde te hoog wordt vastgesteld, ondermeer omdat men de situatie ter plekke niet goed kent of omdat er geen rekening wordt gehouden met de dalende huizenmarkt.”Door de samenwerking zijn er in alle drie Noordelijke provincies erkende NVM-makelaars met gecertificeerde taxateurs beschikbaar, om voor de burger kosteloos bezwaar te maken tegen een te hogeWOZ-waarde.

 

Via de website BezwaarWOZwaardeFriesland.nl kunnen Friese huiseigenaren een gratis waardescan uit laten voeren. Klopt de opgegeven waarde niet, dan kan men zonder iets te betalen een taxatierapport opmaken en bezwaar opstellen en indienen.“Naast de onroerendezaakbelasting (OZB) geldt de WOZ-waarde ook als basis voor allerlei andere heffingenen belastingen zoals waterschapsbelasting, schenk- en erfrechtbelasting, eigenwoningforfait en inkomstenbelasting (tweede woning, vakantiewoning).

 

Een te hoge WOZ-waarde kan u als huiseigenaar dus veel geld kosten”, vertelt Edward Kuperus, mede-eigenaar van Van der Velde & Hoen en tevens erkend WOZ-taxateur. Daarnaast is vorig jaar in Groningen aan het licht gekomen dat er ook bij het bedrijfsleven zelfs een noodzaak bestaat om de WOZ-waarde te laten herbeoordelen. Ondernemers kregen soms meer dan duizend euro terug nadat er bezwaar was gemaakt tegen de WOZ-waarde. Ook voor bedrijven wordt een juiste WOZ-waarde dus alleen maar belangrijker.

 

Meer informatie is te vinden op de website www.BezwaarWOZwaardeFriesland.nl. Daarnaast zijn de laatste actualiteiten ook te volgen op het Twitter-account @BezwaarWOZ.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement