Ondernemend Friesland nieuws

Friese schooljeugd vindt recyclen elektrische apparaten belangrijk

De leerlingen van acht basisscholen uit de gemeente Achtkarspelen deden mee met de grote inzamelwedstrijd die Wecycle organiseerde samen met het NME-centrum van deze gemeente. In totaal werden er maar liefst 11.65 kleine apparaten verzameld en ingeleverd. 

Basisschool de Wynroas kwam als winnaar uit de bus met 336 apparaten. Een eervolle vermelding is er voor de tweede plaats: CBS de Oanrin wist 200 apparaten in te zamelen. De scholen krijgen mooie prijzen voor hun inspanningen. Milieuwethouder Pieter van der Veen reikt dinsdag 13 april om 14.15 uur op de Wynroas de hoofdprijs uit: een mega sportpakket.

 

De inzamelactie was het hoogtepunt van een educatief project op de deelnemende basisscholen rond het belang van het recyclen van elektrische apparaten. De keuze voor een actie met de basisscholen was voor zowel Wecycle als het NME-centrum van Achtkarspelen logisch. Jong geleerd is immers oud gedaan. Wecycle, het initiatief voor de inzameling en recycling van gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen, heeft als doel meer kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak. Dit levert milieuschade op, terwijl ze na recycling waardevolle grondstoffen leveren voor nieuwe producten. Recycling is goed voor het milieu. Door kleine elektrische apparaten in te zamelen, sparen deelnemende scholen bovendien voor leuke of nuttige artikelen voor de school.

 

In heel ons land nemen 1.100 basisscholen deel aan de doorlopende inzamelactie van Wecycle. Kinderen leren dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) niet thuishoren in de afvalbak. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten in te zamelen. Wecycle biedt de scholen lesmaterialen, inzamelmiddelen en een speciale ophaalservice. Meer informatie: www.wecycle.nl/scholen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement