Ondernemend Friesland nieuws

Friese Sjoch Design betreedt de internationale markt

Enkele ticket Beetsterzwaag - World Wide Web
Sjoch Design, voortkomend uit het Friese woord voor “Kijk”, betreedt de internationale markt. Met een webshop vol designproducten wil eigenaar Klaas Bies zich volledig, online richten op het verkopen van de mooiste producten en het aanbieden van een uitgebreid en vernieuwend assortiment.

Sjoch Design heeft de verschuiving van offline naar online gemaakt. Waar eerst producten in een winkel en galerie in Beetsterzwaag werden geëtaleerd, is de winkel nu volledig web 2.0. Uit recente cijfers is gebleken dat een fysieke winkel terrein verliest ten opzichte van het internet: bijna een kwart van de aankopen wordt via internet gedaan. De webshop is mogelijk dankzij een unieke samenwerking met internetspecialist en online marketingbureau ClickQ. ClickQ neemt de online marketing en verkoop voor haar rekening en Sjoch Design de inkoop en logistiek. Hierdoor werken twee bedrijven - ieder specialist op hun eigen vakgebied - aan een gezamenlijk doel, namelijk de verkoop van designproducten. Pas dan verdienen beide bedrijven hun investeringen terug. Hierdoor is het mogelijk om het beste te halen uit de producten, vernieuwingen op de markt en het internet. “Internet is een goed platform voor nieuwe producten en ideeën. Dit spreekt ons erg aan” aldus Bies. ClickQ verzorgt het gehele verkoopproces, met een nieuwe en gebruiksvriendelijke webshop.

 

Mogelijkheden voor lokale ondernemers
Internet biedt veel mogelijkheden voor lokale ondernemers. Internet is van deze tijd en vernieuwend. “Dat voelt goed” geeft Bies aan. “Hiermee kunnen we ons op de producten richten waar we achter staan, zonder dat er rekening gehouden moet worden met lokale omstandigheden.” Alice van der Valk, directeur ClickQ: “De webshop van Sjoch Design is een unieke samenwerking tussen twee Friese ondernemende bedrijven die hun expertise inzetten om deze prachtige webshop op de online kaart te zetten! ClickQ voor de verkoop en Sjoch Design voor de inkoop en distributie.”

Partnerovereenkomst
Sjoch Design voorziet ook leveranciers van designproducten. Bies: “Op het gebied van grossieren heb ik veel bereikt in korte tijd. Hierdoor heb ik geen tijd meer voor het verkopen van mijn eigen producten. Daarom heb ik de partnerovereenkomst met ClickQ afgesloten.” Er is getracht om in december een kwalitatief hoogwaardige webshop op te leveren. Martijn Hoving, SEO specialist ClickQ: “Met statistieken kan de webshop verder geoptimaliseerd worden. Een webshop is nooit af: er blijven manieren om het conversiepercentage te verhogen en om meer bezoekers met relevante zoektermen binnen te halen.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement