Friese topkunst bij Bax Kunst: online expositie ‘t is Wad

De insteek om Friese kunstenaars uit te lichten past in het gedachtegoed van Galerie Bax kunst van de laatste jaren. Steeds meer kunstliefhebbers zijn ook op de hoogte dat in Sneek een grote hoeveelheid Friese kunst van de bovenste plank te zien is.

Exposanten
De exposanten van de aanstaande tentoonstelling zijn: Douwe Elias, Hendrik Elings, Irma Kamp, Gea Koevoets, Tjeerd Landman, Jentsje Popma, Klaas Werumeus Buning, Hiske Wiersma, Gerrit Wijngaarden en Oesje Zegel. Verder worden er keramische vaasobjecten gepresenteerd van Sietske Giliam.

De geselecteerde kunstenaars maakten het mooiste en meest bijzondere van het Friese Wad. Ze bieden de toeschouwer stuk voor stuk hun eigen kijk op deze omgeving. De Wadden worden getoond door de ogen van de kunstenaars. 

Expositie bezoeken
Zaterdag 16 januari wordt de expositie online geopend. Alle werken staan gepubliceerd op de website www.baxkunst.nl. Willen geïnteresseerden de kunstwerken graag van dichtbij zien? Geen probleem, tijdens de lockdown biedt Bax Kunst de mogelijkheid om het kunstwerk via videobellen van dichtbij te bekijken. Het is ook gewoon nog mogelijk om een proefplaatsing aan te vragen. Maak hiervoor een afspraak met de Galerie.

Alle doelgroepen
Na de lockdown (waarvan de datum onder voorbehoud blijft van wijzigingen) is Galerie Bax Kunst te bezoeken op de vaste openingstijden. ‘Wij volgen hierbij alle mogelijke aanwijzingen van het RIVM. Daarnaast maken onze vertrouwde openingstijden het juist goed mogelijk om alle doelgroepen van dienst te zijn. ‘s Ochtends op afspraak, ‘s middags open voor publiek', aldus curator Redmer Bax. Hij besluit: 'Voorlopig blijven wij de thuizitters bedienen met deze expositie van hoge kwaliteit. En dat doen wij online via een virtuele tour en onze website.’

De expositie is dus te allen tijde op de website www.baxkunst.nl en op Youtube te bekijken. Aankopen kunnen online verzorgd worden, net als proefplaatsingen. Neem hiervoor contact op met de Galerie. De expositie duurt tot en met 27 februari 2021.

Coverfoto: kunstwerk Jentsje Popma – Avondrood

Delen via

Vergelijkbare berichten