Ondernemend Friesland nieuws

Friese vlaggenspecialist DVC krijgt voet aan de grond in China

Producten van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) vinden in toenemende mate hun weg naar China. In 2008 werd DVC geselecteerd als ‘hofleverancier’ van polyester vlaggenmasten voor de Olympische Zomerspelen in Peking. Daarmee heeft een eerdere investering in een eigen productiefaciliteit in China zich alweer gedeeltelijk terugbetaald. Dit jaar levert DVC een kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse inzending voor de World Expo in Sjanghai. En sinds kort is de Dokkumer onderneming in de race als leverancier voor de 16de Asian Games die in november dit jaar plaatsvinden in Guanzhou.

Algemeen Directeur van DVC Robert-Jan Hageman is verheugd over deze ontwikkeling. Hij zegt: “Voor het Nederlandse bedrijfsleven ligt de nadruk meestal op de inkoop uit China. Voor ons gold dat ook. Om die reden hebben we een eigen productiefaciliteit opgezet. Maar door ons goed in de Chinese markt te verdiepen en zorgvuldig contacten op te bouwen, beginnen ook de afzetmogelijkheden toe te nemen. We weten onze weg steeds beter te vinden.”
 
Oranje en gele parasols
Hageman was kort geleden zelf nog in China om een bezoek te brengen aan de World Expo in Shanghai, die op 1 mei van start is gegaan en loopt tot en met 1 oktober. Zo kon hij met eigen ogen zien hoe het succesvolle Nederlands paviljoen – Happy Street – is opgeluisterd met dundoekproducten uit zijn eigen bedrijf. In totaal leverde DVC 86 oranje en gele parasols. Daarnaast heeft de Dokkumer specialist gezorgd voor stijlvolle paviljoenvlaggen, landenvlaggen en provincievlaggen. De installatie en aankleding zijn ter plaatse door DVC verzorgd.
 
Indrukwekkende prestatie
Hageman over zijn bezoek: “De sfeer is uitstekend en het succes is uitzonderlijk. Architect John Körmeling en zijn team hebben een indrukwekkende prestatie geleverd. Dagelijks komen er 18.000 tot 29.000 mensen kijken, wat ver boven de verwachting ligt. Zelfs de Chinese staatstelevisie heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. Als Dokkumer Vlaggen Centrale zijn we er trots op aan dit succes te hebben mogen bijdragen. We beschouwen de World Expo als een waardevol stukje aanvullende promotie van onze expertise naar het Chinese bedrijfsleven.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement