Ondernemend Friesland nieuws

Friese werkzoekende jongeren in de spotlights

Helptalent.nu

Halverwege april is in Friesland de campagne Helptalent.nu van start gegaan. De wethouders Harry van der Molen (Gemeente Leeuwarden), Coby van der Laan (Gemeente Heerenveen), Janny Schouwerwou (Gemeente Friese Meren) en Sjoerd Tolsma (gemeente Súdwest- Fryslân hebben daarbij een Jongerenvoucher t.w.v. € 2.500 overhandigd aan ambassadeur Sybrand de Vries, Directeur van Koninklijke scheepswerf De Vries in Makkum. Helptalent.nu is erop gericht om Friese ondernemers te stimuleren om werkplekken en/of stageplaatsen te creëren voor werkzoekende jongeren  tussen de 17 en 28 jaar.

Jeugdwerkeloosheid probleem

Deze zogenaamde jeugdwerkloosheid is in Friesland een probleem. Meer dan 4000 jongeren tussen de 17 en 28 jaar staan ingeschreven bij het UWV als werkzoekende. “Daarnaast is er ook nog een groep jongeren die we niet in kaart hebben, omdat zij zich niet hebben ingeschreven bij het UWV”, aldus Selma Altena, Projectleider actieplan Jeugdwerkloosheid, een samenwerking van alle Friese gemeenten en het UWV WERKbedrijf.

 

Voor ondernemers is er een financiële regeling beschikbaar, mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. Per jongere die aan de slag gaat in een baan of stageplaats kunnen zij € 2.500 subsidie krijgen. Voor het aanbieden van scholingstrajecten geldt een bijdrage van maximaal €750. “Met deze regeling hopen we de keuze om jongeren aan te nemen te stimuleren.”

 

Beeldvorming aanpakken

Een aantal Friese ondernemers zijn als ambassadeurs betrokken bij de campagne. “Het wordt tijd voor actie! Dat was het eerste wat door me heen schoot toen ik de cijfers hoorde.” Zegt John Vernooij, Directeur van Omrin en ambassadeur van helptalent.nu. “Tijdens de voorbereidingen van de campagne heb ik gemerkt dat er veel talent tussen deze jongeren zit. In vele vakgebieden. Ik maak me er graag hard voor hen te helpen, zowel via het bedrijf als door mijn netwerk in te zetten. Als we nu niets doen dreigt een verloren generatie.”

 

Campagne

Door een combinatie van humor en serieuze ondertoon wordt het onderwerp onder de aandacht gebracht. Onder andere door TV en radio spots en social media. Daarnaast zetten ambassadeurs en wethouders hun netwerk in om collega’s op te roepen jongeren een kans te geven.

 

 

Diverse promotieteams gaan komende weken bij bedrijven om vouchers uit delen. Elke dag gaan verschillende werkzoekende jongeren vrijwillig mee. “Dan kunnen zij zich meteen presenteren en kunnen ondernemers ervaren hoe gemotiveerd deze jongeren zijn.  Hopelijk komen daar de eerste banen uit!”

 

Meer informatie is te vinden op www.helptalent.nu of bekijk de andere spots via www.youtube.com/helptalentnu

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement