Ondernemend Friesland nieuws

Friesland Bank breekt spaar- en betaalmarkt open

Vanaf vandaag geeft Friesland Bank de mogelijkheid om betalingen uit te voeren en te pinnen vanaf een nieuwe spaarrekening. De nieuwe Spaar & Betaal Mix Rekening biedt een rente die kan oplopen tot 2,7%. Tot nu toe werd door banken een duidelijke scheiding aangehouden tussen spaar- en betaalproducten. Slechts een enkele bank gaf een beperkte rente op het tegoed op de betaalrekening van de klant. Door het relatief grote renteverschil met spaarproducten, bleef de kloof tussen sparen en betalen bij deze banken echter nog steeds bestaan. Met de vandaag geïntroduceerde Spaar & Betaal Mix rekening van Friesland Bank wordt deze kloof voor het eerst gedicht

De Spaar & Betaal Mix rekening van Friesland Bank is een complete combinatie van een spaarrekening en betaalrekening. In tegenstelling tot reguliere spaarrekeningen kunnen bezitters van een Spaar & Betaal Mix rekening salaris op deze rekening laten storten en krijgen zij een pas om mee te pinnen. Rekeninghouders ontvangen een rentepercentage dat oploopt naarmate het saldo op de rekening stijgt. De rekening wordt door gebruikers beheerd via Internetbankieren.

Huidige betaalrekeninghouders

 

Bestaande relaties van Friesland Bank worden deze maand actief benaderd om hun huidige betaalrekening om te zetten naar een Spaar & Betaal Mix rekening. Zij kunnen hun rekening gratis laten overzetten met behoud van het rekeningnummer. Klanten die liever niet overstappen, kunnen gewoon gebruik blijven maken van de standaard betaalrekening zonder rente. Gert van Wakeren, lid Raad van Bestuur van Friesland Bank, over deze stap: “Wij laten onze huidige klanten als eerste profiteren van deze unieke stap. Daarmee breken we met de traditie dat banken steeds nieuwe producten bedenken met hoge rentes om alleen nieuwe klanten te werven. Wij vinden het belangrijk klanten persoonlijk op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om kosteloos over te stappen.”

82% spaarders wil rente op betaalrekening

 

Met de introductie van de Spaar & Betaal Mix komt Friesland Bank tegemoet aan de wensen van de consument. Uit onderzoek onder 1000 spaarders in opdracht van de bank blijkt namelijk dat 82% van hen het belangrijk vindt om ook rente te kunnen ontvangen over het bedrag dat op hun betaalrekening staat. 64% van de spaarders is bovendien van mening dat zij een hoger rentepercentage verdienen naarmate zij meer spaartegoed hebben uitstaan bij dezelfde bank. Bijna tweederde vindt het daarnaast belangrijk om direct betalingen vanaf een spaarrekening te kunnen doen. Friesland Bank geeft met de introductie van de rekening ook het antwoord op de discussie over de hoge rente voor roodstand. Van Wakeren licht toe: “Consumenten hoeven nu geen geld meer over te boeken van betaal naar spaarrekening, met het risico op de betaalrekening ‘rood’ te staan. Dat scheelt naast veel gedoe ook gewoon geld”.

Rentetrap

 

Het rentepercentage op de Spaar & Betaal Mix rekening is afhankelijk van het tegoed op de rekening. Friesland Bank maakt daarin onderscheid in vier treden: 0 tot 5.000 Euro, 5.000 tot 15.000 euro, 15.000 tot 25.000 euro en elk bedrag daarboven tot 1,5 miljoen euro. De rente loopt op van 0,5% tot 2,7% en geldt voor het gehele saldo en niet uitsluitend voor de behaalde trede. Tegoeden op de Spaar & Betaal Mix rekening van Friesland Bank vallen onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel.

 

De Spaar & Betaal Mix is exclusief aan te vragen op de internetsite van Friesland Bank.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement