Ondernemend Friesland nieuws

Friks en Zuivelhoeve winnaars ondernemersprijs De HET 2014

Uitreiking ondernemersprijs De_HET op TEL 2014

De Leeuwarder bedrijven Friks Web & Marketing en Zuivelhoeve Leeuwarden zijn de winnaars van ondernemersprijs De HET 2014. Zuivelhoeve Leeuwarden is winnaar in de categorie bedrijven die < 5 jaar bezig zijn. Friks Web & Marketing is langer dan 5 jaar actief op de markt. Beide bedrijven namen de prijs van wethouder Henk Deinum in ontvangst tijdens de ondernemersbeurs TEL in Leeuwarden. In totaal maakten 42 Leeuwarder bedrijven aanspraak op de titel.

Volgens juryvoorzitter Rob Lijzenga spat het enthousiasme er vanaf bij ondernemer Anton Klapwijk van de Zuivelhoeve. ‘Een bijzonder enthousiaste ondernemer, die door zijn beleving een meerwaarde weet te geven aan zijn product. In een soort basic assortiment onderscheidt hij zich van zijn concurrentie.’ Medefinalisten Uitleganimatie en Coffee on Road wisten goed partij te geven, maar uiteindelijk gaf de belevingswaarde die Klapwijk aan zijn bedrijf in de Kleine Kerkstraat weet te geven, de doorslag.  

 

Friks Web & Marketing, Bouwbedrijf Kolthof en MAS Outreach zijn de finalisten voor bedrijven die langer dan 5 jaar op de markt bezig zijn. De jury heeft diverse stemrondes nodig gehad om tot de uiteindelijke winnaars te komen. Het was een 'close call'. Maar de jury is blij deze winnaar van De HET 2014 te kunnen presenteren.

Volgens De HET voorzitter Lijzenga karakteriseert de competitie van 2014 zich door de reuring in het Leeuwarder ondernemersleven. Er was veel betrokkenheid bij ondernemers in de loop van de competitie. ‘Het zijn beide mooie winnaars. Zeker een relatief jong bedrijf als Friks met zijn snelle groei, is het soort bedrijf dat Leeuwarden nodig heeft.’

De jury heeft naar vijf elementen van de deelnemende bedrijven gekeken: de omgang met marketing & verkoop, financiën, duurzaamheid, innovatie en strategie. De jury van de HET bestaat uit juryvoorzitter Rob Lijzenga van de Rabobank, horecaondernemer Arjen Rusticus van de Walrus, Annet van der Meulen van Nivo Noord, Karin Langhout van schildersbedrijf Elzinga, Natasja Kesteloo van Noordplan en Trudie Timmerman van LED Factory.

Deze ondernemersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden, Inqubator Leeuwarden, Incassade deurwaarders en incasso, Bentacera Accountants & Raadgevers, Merkmakers en Wij van PS.

 

Uiteraard ook namens OF gefeliciteerd.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement