Ondernemend Friesland nieuws

Fritom Group steunt bouw kinderdorp in Uganda

Fritom Group met vestigingen in Heeg en Bolsward helpt met een donatie van  € 4.400,- de Stichting Heart for Children bij de bouw van een kinderdorp in Osia-Uganda. Dit kinderdorp biedt weeskinderen een thuis  waarin ze veilig kunnen opgroeien en naar school gaan. Deze donatie staat niet op zichzelf. Al vanaf  2007 steunt de Fritom Group dit project. Bas Koopmanschap, binnen Fritom verantwoordelijk voor het MVO-beleid over de steun aan Heart for Children: “Direct bij de eerste kennismaking met Heart for Children was er een klik met deze organisatie. Dit heeft met verschillende zaken te maken: het doel waar ze voor werken, de manier waarop ze dit doen, maar vooral ook het enorme enthousiasme en de passie van de mensen van de stichting.

Daarnaast is het voor ons  belangrijk om te weten dat elke euro goed besteed wordt. Voor ons was het dan ook logisch dat onze samenwerking een vervolg zou krijgen.” 

 

Voor Heart for Children is de donatie van de Fritom Group een welkome aanvulling. Marrianne Zeldenrust, voorzitter van de stichting, verwoordt het als volgt: “Elke donatie helpt ons in het streven om het kinderdorp verder te ontwikkelen. We zijn al heel ver gekomen, maar hebben nog genoeg wensen. Zo onderzoeken we of we in het kinderdorp een gezondheidscentrum kunnen inrichten waar zowel de kinderen als de lokale bevolking de eerste noodzakelijke medische zorg kunnen krijgen. Met deze donatie van Fritom kunnen we weer een mooie stap zetten. We zijn erg blij met zo’n trouwe partner.”

 

Over de Fritom Group

De Fritom Group bestaat uit  7 logistieke bedrijven in Nederland en is werkzaam in de marktsegmenten groupage, warehousing en liquid food. De Fritom Group behoort met ruim 800 medewerkers en 125 mio. omzet tot de 20 grootste logistieke bedrijven van ons land.

 

Over Heart for Children

Door de vroegere burgeroorlog en de Aidsepidemie, kent Uganda veel weeskinderen. Daarom zet de stichting Heart for Children – een initiatief van Cor en Grace Koelewijn - zich in om voor deze kinderen een kinderdorp op te zetten. Heart for Children laat echter ook de zeer arme lokale bevolking van de bouw van het dorp profiteren. Zo zijn er waterputten aangelegd waardoor niet alleen het kinderdorp, maar de hele omgeving verzekerd is van schoon drinkwater. Voor de bouw van het kinderdorp worden lokale mensen ingezet. Dat geldt ook voor het onderwijs aan de kinderen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement