Ondernemend Friesland nieuws

Fritom Logistic Solutions kiest voor NaviTrans

Fritom Logistic Solutions heeft gekozen om de NaviTrans ERP oplossing te gebruiken om haar transportprocessen te ondersteunen. Het op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde NaviTrans wordt in eerste instantie uitgerold bij Veenstra|Fritom uit Heeg. Daarna volgen drie andere Fritomdochters: Oldenburger|Fritom, Sanders|Fritom en TGN|Fritom die ook gebruik gaan maken van NaviTrans. Het in Geldermalsen gevestigde Rainbow Solutions zorgt voor de implementatie.

Algemeen directeur Oldenburger|Fritom, René Dale: ‘Er is behoefte ontstaan om tussen de Fritombedrijven de krachten te bundelen en beter gebruik te maken van elkaars specifieke gebiedsspecialismes. NaviTrans biedt voor ons het beste van twee werelden. Door gebruik te maken van één centraal systeem kunnen Fritombedrijven optimaal samenwerken en toch fungeren als operationeel zelfstandige bedrijven. Ieder met behoud van eigen identiteit.’

 

De verwachtingen liggen hoog. Dat blijkt uit de ambitieuze doelstellingen die Fritom en Rainbow gezamenlijk hebben gesteld. Er worden flinke verbeteringen op het gebied van efficiëntie verwacht. Orders worden straks op één centrale plaats ingevoerd waarbij iedere dochteronderneming gebruik maakt van dezelfde gegevens. ‘Dit zal niet alleen onze kwaliteit van dienstverlening verhogen maar zeker ook het gebruikersgemak voor onze medewerkers,’ aldus René Dale.

 

Vertrouwen heeft de Oldenburger|Fritom directeur niet alleen in de NaviTrans oplossing maar ook in Rainbow Solutions als implementatiepartner. Rainbow Solutions is voor Fritom Logistic Solutions geen onbekende. Drie jaar geleden is bij Fritomdochter Forvision|Fritom de NaviTrans Forwarding oplossing door Rainbow succesvol geïmplementeerd.

 

Wim Korte, directeur Rainbow Solutions, is zeer verheugd met het vertrouwen dat in zijn organisatie wordt gegeven. ‘De basis van onze samenwerking is gelegd met de implementatie bij Forvision|Fritom. Er is ons veel aan gelegen om dit succes een goed vervolg te geven.’ Over Fritom Logistic Solutions. Fritom Logistic Solutions is een logistieke dienstverlener met 7 vestigingen in Nederland. Gezamenlijk zijn zij actief in de marktsegmenten Groupage & Warehousing en Liquid Food. Bij de Fritombedrijven staat de beste logistieke oplossing voor de klant centraal.. Met ruim 800 medewerkers behoort Fritom tot de Top 20 van logistieke dienstverleners in Nederland.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement