Ondernemend Friesland nieuws

Gemeente Leeuwarden blij met komst Centrum Duurzaam

Bouwe de Boer, energie-coördinator van Gemeente Leeuwarden, zegt blij te zijn met de beslissing van ROC Friese Poort om het Centrum Duurzaam in Leeuwarden te bouwen. Dit gaf hij aan tijdens de kick off van Centrum Duurzaam op dinsdagavond 9 oktober. Het Centrum Duurzaam gaat hoogwaardige opleidingen en cursussen in de installatie en toepassing van duurzame technieken aanbieden. Dit in nauwe samenwerking met noordelijk bedrijfsleven en de bestaande techniekopleidingen van ROC Friese Poort.

Opleidingen en voorlichting

Het Centrum Duurzaam past uitstekend bij de ambitieuze doelstellingen van de gemeente en de provincie Fryslân op gebied van duurzaamheid. Het opleidingscentrum wordt met steun van de provincie en Samenwerkingsverband Noord-Nederland gebouwd. ROC Friese Poort gaat er de toepassing van technische innovaties stimuleren door opleiding en bijscholing van vakmensen en voorlichting aan bedrijven en particulieren. Bedrijven stellen demonstratiemodellen beschikbaar en geven gastcolleges. In het Centrum Duurzaam komen zo de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid voor onderwijsdoeleinden beschikbaar. De opleidingen installatietechniek, werktuigbouw, bouw en elektrotechniek van ROC Friese Poort nemen deze duurzame technieken ruimschoots op in hun programma. Studenten kunnen na afronding van hun opleiding hun kennis op dit terrein direct in de praktijk toepassen.

 

Bijscholing en projecten

Ook aan de bijscholing van personeel in de toepassing van duurzame technieken wordt een impuls gegeven. Een aantal bijscholingsprogramma’s is al van start gegaan, bijvoorbeeld over de installatie en aansluiting van zonnepanelen. Momenteel volgen 100 vakmensen een bijscholingscursus in de toepassing van duurzame technieken bij het Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. Bedrijven kunnen ook met projecten over aanpassing van duurzame toepassingen bij het Centrum Duurzaam terecht: in de innovatiewerkplaats werken studenten samen met bedrijven aan het verbeteren de toepassingen van duurzame techniek.

 

Nieuwbouw Centrum Duurzaam

ROC Friese Poort realiseert de komende jaren de huisvesting voor het Centrum Duurzaam aan de Anne Wadmanwei in Leeuwarden. De nieuwbouw wordt uiteraard uitgevoerd met duurzame techniek op het gebied van zonne-energie, aardwarmte, isolatie en energiezuinige verlichting. In het gebouw komt een showroom voor innovatieve duurzame technieken. De bouw van het Centrum Duurzaam zal medio 2014 zijn afgerond.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement