Ondernemend Friesland nieuws

Gemeente Tytsjerksteradiel genomineerd voor landelijke E-Award

Gemeente Tytsjerksteradiel is één van de negen genomineerden voor de landelijke E-Award. De gemeente die elektrisch rijden in 2012 het meest heeft gestimuleerd, ontvangt de E-Award. Op 28 maart mag Tytsjerksteradiel haar inzending aan de jury presenteren. Op 30 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nominatie

Tytsjerksteradiel is één van de negen genomineerden van de in totaal 51 inzendingen. De inzendingen werden beoordeeld op kwantitatieve gegevens als laadpunten en eigen wagenparken van de gemeente, inspirerende en creatieve initiatieven en de communicatie over elektrisch rijden.

 

Creatief omgaan met elektrisch rijden

Bij Tytsjerksteradiel viel vooral de creativiteit op als het gaat om het stimuleren van elektrisch rijden. Toeristen kunnen de elektrische auto’s huren die gemeenteambtenaren tijdens hun vakantie niet gebruiken. Wethouder Rijpstra: ‘It besparret sawol de toerist as de gemeente jild. Boppedat komme toeristen sa yn kunde mei it elektrysk riden en wy hoopje fansels dat se hjirtroch ek flugger oergean sille op elektrysk riden”.  

 

Samenwerking

Het elektrisch rijden bij de gemeente is ontstaan in samenwerking met Haaima Peugeot uit Burgum. “De nominatie is een geweldige erkenning voor ons innovatieve beleid, ambtelijke en bestuurlijke moed, uitstekende samenwerking met het lokale bedrijfsleven en creatief omgaan met bescheiden budgetten. Duurzaamheid en goed ondernemerschap zijn een prima combinatie gebleken”, aldus Jaap Melessen, manager afdeling Romte.

 

Prijsuitreiking E-Award

De E-Award is een initiatief van Natuur & Milieu , in samenwerking met Stichting e-laad, het Formule-E team, het Ministerie van Economische Zaken en Agentschap NL. Naast Tytsjerksteradiel zijn de andere genomineerden gemeente Amsterdam, Rotterdam, Enschede, ’s Hertogenbosch, Hoorn, Utrecht, Texel en Zaanstad. Tijdens de ‘finale’ op donderdag 28 maart in de Jaarbeurs in Utrecht mogen de gemeenten in een ‘pitch’ van 5 minuten, de activiteiten en ervaringen toelichten ten overstaan van de jury, en in aanwezigheid van de overige E-Award-deelnemers. De jury kiest dan de winnaar, die bekendgemaakt wordt op 30 mei tijdens het FET-congres.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement