Ondernemend Friesland nieuws

Genomineerden Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2011 bekend!

Leeuwarden, 23 maart 2011 – Kijlstra Ambulance- en Taxivervoer uit Drachten, Perfekt Pak uit Joure en VosLibert uit Leeuwarden gaan op dinsdag 12 april a.s. strijden om de titel ‘Friese Onderneming van het Jaar 2011’.

 

Kijlstra Personenvervoer & Ambulancegroep Fryslân uit Drachten

Kijlstra personenvervoer & ambulancegroep Fryslân is sinds de oprichting in 1930 uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met 320 medewerkers en tien locaties in Fryslân. Kijlstra heeft daarbij twee herkenbare bedrijfsonderdelen; het personenvervoer en de ambulancegroep.

Kijlstra personenvervoer staat bekend als een Friese onderneming met een comfortabel, duurzaam en jong wagenpark en een 24-uurs service. Ook wel bekend onder de naam Leeuwarder Taxi Centrale (LTC). Naast het reguliere taxivervoer kent Kijlstra nog vele andere vormen van personenvervoer, zoals dokterswachtvervoer, organentransport, directievervoer, WMO-vervoer, leerlingenvervoer, zittend ziekenvervoer, autoverhuur- en rouwvervoer.

Het bedrijfsonderdeel Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is een professionele en innovatieve organisatie met grote ambities. Vanuit de vestigingen staan 24 uur per dag ambulances paraat om snel te kunnen uitrukken. Als het erop aankomt staan de ruim 150 gespecialiseerde medewerkers klaar om zo snel mogelijk de beste ambulancezorg te bieden.

 

Perfekt Pak uit Joure

Perfekt Pak is begin jaren ‘90 opgericht. Als groothandel levert zij verpakkingsmaterialen aan meer dan 9.000 bedrijven en organisaties in Nederland. De verpakkingsmaterialen beschermen producten tijdens opslag en transport.  Perfekt Pak onderscheidt zich door een proactieve werkwijze, ‘meedenkend vermogen’ noemt Perfekt Pak dat. De ‘menselijke maat’ en continuïteit staan hierbij centraal. Klantgerichte innovatie en kostenbeheersing zijn voor Perfekt Pak sleutelbegrippen. De onderneming stelt hoge eisen aan haar eigen organisatie. Vrijwel alle software binnen de onderneming, van verkoop- tot magazijnsysteem, zijn volledig in eigen huis ontwikkeld. De autarkische strategie van Perfekt Pak is succesvol gebleken. De onderneming, met 40 medewerkers, groeit jaarlijks met ‘dubbele cijfers’. Om deze groei voort te kunnen zetten, wordt continu gezocht naar talentvolle collega’s, die zich thuis voelen binnen een informele, dynamische en competitieve onderneming.

 

 

VosLibert uit Leeuwarden

VosLibert communicatie in Leeuwarden is een creatief, innovatief en veelzijdig bureau dat zich kan meten met de landelijke reclamebureaus. Als een van de grootste zelfstandige reclamebureaus van Nederland helpt VosLibert haar opdrachtgevers met resultaatgerichte en strategisch doordachte oplossingen hun doelen te realiseren. Daarbij is VosLibert trendsettend op het gebied van trademarketing (de relatie tussen fabrikant en retailers) en shoppercommunicatie (gericht op de winkelvloer). En er is veel aandacht voor de stormachtige ontwikkelingen die ‘online’ de communicatiewereld biedt. Om aan die trends tegemoet te komen zijn eind 2010 ChannelUp en NieuweCode geïntroduceerd. VosLibert staat voor innovatief, enthousiast, slagvaardig en inspirerend. Met een team van circa 45 professionals ontwikkelt het bureau slimme, spraakmakende concepten van een hoog creatief niveau. VosLibert werkt voor regionale en landelijk vooraanstaande merken, zoals Grolsch, Nestlé, L’Oréal, Zonnatura, VGZ, Univé, FrieslandCampina, TVM verzekeringen en de TVM schaatsploeg. Onlangs introduceerde VosLibert in Friesland de VerWENweken ter ondersteuning van de introductie van de vernieuwde Leeuwarder Courant. Op dit moment timmert het bedrijf in heel Nederland aan de weg met de EI LOVE YOU campagne die bedoeld is om goede informatie te geven over het eten van eieren.


==================================================================================

 

Finale

De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2011 vindt plaats op dinsdag 12 april a.s. op het boerenerf van de familie Galema te Hartwerd (kijk voor adres en route op www.vfo.nl). De drie finalisten zullen door een deskundige jury worden ondervraagd. Ook het publiek kan haar stem laten gelden. De prijs, vervaardigd door Koninklijke Tichelaar Makkum, wordt uitgereikt door John Jorritsma, Commissaris der Koningin in Fryslân. Omrôp Fryslan doet in een rechtstreekse uitzending verslag van de finale.

 

 

Jury

De jury voor de beoordeling van de Friese Onderneming van het Jaar 2011 bestaat uit: Sjoerd Galema, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Fryslân (juryvoorzitter), Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, Hans Snijder, hoofdredacteur Leeuwarder Courant en Piet Smit, directeur van Poiesz Supermarkten.

 

Founders

De Verkiezing wordt mogelijk gemaakt door: Caparis, Deloitte, Friesland Bank, Friesland Lease, Fritom, De Friesland Zorgverzekeraar, Kamer van Koophandel Noord Nederland, Nauta EvenementenCommunicatie, NDC Mediagroep, Randstad, Stenden Hogeschool en de Provincie Fryslân.

 

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement