Ondernemend Friesland nieuws

Geuzenboats winnaar TirionCup 2011!

Geuzenboats in aktie tijdens de finale

Na een enerverende strijd met heerlijk herfstweer is het team van Geuzenboats uit Sneek winnaar geworden van de Tirioncup 2011. Door een strakke finale te varen met alleen maar top 3 finishes wist het team het minst aantal punten te behalen. Op de tweede plek eindigde het team van Thécafé, zij bleven het team van OF-magazine op de derde plek nog net voor. Een uitgebreide reportage over de finale vind u terug in de komende OF.

De wedstrijden werden gestart op het meer de Morra. De Zeilfabriek had als organisatie een mooie aanbrengrace uitgezet die de deelnemers deed finishen op ‘de Oude Karre’. Na een prima lunch moesten de teams 3 keer een wedstrijd varen in hun tirions op een ‘op en neer-baan’, deze baan word ook vaak gevaren tijdens de IFKS wedstrijden. 3 races, 3 verschillende winnaars geeft al aan dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. De ‘terugbreng’-race was dan ook bepalend voor de einduitslag. De laatste race werd gewonnen door het team van de FrieslandBank, waarmee zij de kroon zette op een goed TirionCup-jaar, maar omdat Geuzenboats ook in de race vooraan eindigde wisten zij de wisselbeker mee naar huis te nemen, dit was voor dit team de 3e keer dat zij winnaar van het eindklassement werden.

  

 

De prijswinnaars van de TirionCup 2011:
V.l.n.r.: Gert de Lange(OF-magazine 3e), Titus Mulder(Geuzenboats 1e), Remco van Hettema(Zeilfabriek de Morra; organisatie), Frids Fridsma (Thécafé 2e)

 

Voor de andere teams dus een grote uitdaging om volgend jaar weer te proberen om ze te verslaan. Zij zullen dan rekening moeten houden met een paar nieuwkomers in het veld, want er is veel belangstelling voor deze sportieve zeilcompetitie voor bedrijven!

 

De OF-magazine prijs werd  uitgereikt aan een trotse bemanning van de FrieslandBank. ”Dit team levert al jaren een sportieve en gezellige bijdrage aan de TirionCup”; aldus Gert De Lange.”vandaar deze waarderingsprijs, een prachtige reportage in het OF-magazine.” Nadat er geproost werd op de winnaars en er genoten werd van de gastvrijheid van de Zeilfabriek konden de teams weer huiswaarts keren. Door de deelnemers werd terug gekeken op een fantastisch TirionCup-seizoen en men kijkt alweer uit naar seizoen 2012!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement