Ondernemend Friesland nieuws

Goede bestemming voor overgebleven kampioensvlaggen

Goede bestemming voor overgebleven kampioensvlaggen

Kampioensvlaggen van Dokkumer Vlaggen Centrale gaan naar Zuid-Afrika

 

Aan de oproep van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) om ideeën in te zenden voor een goede bestemming voor de overgebleven WK-kampioensvlaggen, werd in groten getale gehoor gegeven. Het idee dat is gekozen, komt van Stichting LUMA, die arme kinderen in Zuid Afrika helpt. Met de vlaggen gaan zij een schoolterrein opfleuren, gordijnen maken voor de nieuwe school en ze maken 400 tasjes voor de kinderen. Stichting AAP in Almere profiteert ook van de overgebleven kampioensvlaggen. Zij maken van 300 vlaggen hangmatten voor de apen.

“Het is fantastisch dat we arme kinderen in Zuid-Afrika blij kunnen maken met onze kampioensvlaggen en dat de doeken op een creatieve manier worden hergebruikt”, vindt Algemeen Directeur van DVC Robert-Jan Hageman. “Ook de link met Zuid-Afrika spreekt ons aan. Daarmee is het allemaal begonnen.”
 
Meer dan 1.000 enthousiaste ideeën
De verkoop van de kampioensvlaggen, die DVC liet maken voor het WK-voetbal 2010, liep storm. Van de 15.000 gedrukte vlaggen verkocht het bedrijf meer dan 10.000 exemplaren. Voor de 2.500 vlaggen die over zijn, wilde DVC een goede en nuttige bestemming. De vlaggenfabrikant deed daarom een oproep voor een creatief idee. Meer dan 1.000 enthousiaste ideeën werden ingestuurd. Het meest genoemd werden een dekbedovertrek en een voetbaltenue voor (arme) kinderen. Helaas voor de creatieve inzenders van dit idee, leent het polyester vlaggendoek zich daar niet goed voor. Andere suggesties waren: druk een extra woord zoals “bijna” of “vice”op de vlag, een trouwjurk voor Yolanthe, een vlaggenjurkje, confetti voor de huldiging van het Nederlandse voetbalteam en producten als parasols, windschermen, tasjes en paraplu’s.
 
Het winnende idee
Op 26 oktober aanstaande gaan initiatiefneemsters van Stichting LUMA (www.lumahelpt.nl) Lucie Kallewaard en Marrie Bijl naar Zuid-Afrika toe. Daar, in de sloppenwijk Maokeng in Kroonstad-Freestate, leggen zij de eerste steen voor een tweede school. “We vinden het fantastisch om op die dag het deel waar de school wordt gebouwd op te fleuren met kampioensvlaggen. Wij voelen ons daar kampioen, vandaar”, aldus de twee zussen.
 
Naast Stichting LUMA en Stichting AAP zijn er nog een tiental kleinere doelen die Dokkumer Vlaggen Centrale blij gaat maken met overgebleven kampioensvlaggen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement