Ondernemend Friesland nieuws

Groei als ambitie

Groei als ambitie

Ze zijn dé verhuurspecialist in het noorden voor de bouw en aanverwante sectoren. Maar ook de evenementenwereld doet regelmatig een beroep op Sijperda Verhuur. Toen Jos Jellesma als directeur aantrad telde het bedrijf vijf vestigingen, dat zijn er inmiddels elf.

 

Sijperda verhuurt alles wat in de bouw van pas komt: van aggregaten,steigers, pompen en bouwliften tot aan betonbekisting en hangbruginstallaties. Jellesma: “Ons assortiment is breed maar niet te diep. Voor een hoogwerker hoger dan 23 meter verwijzen we door naar een specialist, of regelen dit voor de klant zodat hij één aanspreekpunt houdt.” Voor het vervoer van het materieel beschikt het bedrijf over zeven vracht- en diepladers en nog enkele kleinere vrachtwagens.

Nuchter en hardwerkend

Sijperda groeide de afgelopen jaren door van vijf naar elf vestigingen. Een bewuste strategie, legt Jellesma uit: “Het leidt tot een betere spreiding, dat leidt weer tot een betere bezetting van het materieel met als resultaat een hoger rendement.” Maar groei komt niet vanzelf. Jellesma: “We combineren hoge kwaliteit met een hoge servicegraad. Vandaag gebeld is vandaag, uiterlijk morgen geleverd, daar zijn we heel strak in. De lijnen zijn kort bij ons. Daarnaast hebben we de kenmerken van een typisch Fries bedrijf: nuchter en hardwerkend, en dat spreekt aan.”

 

De Eemshaven

Wie wil groeien moet kansen zien, en deze vervolgens ook benutten. Zo is Sijperda actief in de Eemshaven waar de bouw van nieuwe energiecentrales veel bouwactiviteit genereert en daarnaast nog eens voor een flinke spin off zorgt. Jellesma: “De Eemshaven is een grote bouwput en dat blijft het nog wel even het geval.“ Sijperda heeft twee vestigingen in De Eemshaven: een algemene die voor iedereen toegankelijk is en een vestiging specifiek gericht op RWE (moederbedrijf van Essent, red.).

 

Veiligheidseisen

Een aparte afdeling van Sijperda legt zich volledig toe op steigerbouw. Een tak van sport waar de veiligheidseisen toenemen, vertelt Jellesma: “Dat kun je zien als een last maar wij zien dat als een kans. Natuurlijk moeten wij het op onze beurt elke dag opnieuw waarmaken. Dat doen we ook: we zijn VCA gecertificeerd en hanteren een actief veiligheidsbeleid.”

 

Niet alleen vanuit de bouw maar ook vanuit de evenementenwereld wordt een beroep gedaan op de diensten van Sijperda. Jellesma: “We verhuren sanitaire voorzieningen, podia, aggregaten, lichtmasten, dranghekken, noem maar op. Dat doen we voor grootschalige maar ook voor kleinere evenementen: van dorpsfeesten tot aan evenementen waar zo’n 40.000 mensen op afkomen.”

 

 

 

Zomer komt eraan

Dat de bouw in zwaar weer verkeert heeft gaat ook niet aan Sijperda Verhuur voorbij: “Dit jaar merken we het echt, het komt allemaal langzaam op gang.” Hij is echter wars van negativisme: “Het is lente en de zomer komt eraan. Dat roept ook weer meer activiteiten op. Het is ook belangrijk om de positieve te zien en je daar door te laten inspireren, hier in het noorden zijn genoeg mooie projecten waar we trots op kunnen zijn.” En wat Jellesma betreft groeit zijn bedrijf de komende jaren gestaag door: “Ik denk daarbij twee richtingen uit: over de Afsluitdijk en naar het zuiden richting Emmen Zwolle en Almere.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement