Ondernemend Friesland nieuws

Groothandel Ktronics en de webshop eleQtro hebben de wind in de zeilen

Groothandel Ktronics en de webshop eleQtro hebben de wind in de zeilen

De verkoop via internet heeft de laatste jaren een geweldige vlucht genomen. Het aanbod is dan ook heel divers. Een van de favoriete branches is de handel in audio- en videoapparatuur, witgoed en huishoudelijke apparatuur. Op de verandering in het koopgedrag van de consument is handig ingesprongen door Yde Kooistra en Gea Lammers. Zij beheren het groothandelsbedrijf Ktronics en de webshop www.eleQtro.nl. Twee bedrijven, die de wind goed in de zeilen hebben. Waren beide bedrijven tot voor kort gevestigd in een huurpand aan de Dalweg te Surhuisterveen, sinds begin augustus 2011 zijn beide bedrijven gevestigd in een eigen pand aan de Lauwersweg 11 te Surhuisterveen, waardoor zij de beschikking kregen over meer magazijnuimte en een showroom. 

De website www.eleQtro.nl en de website van Ktronics worden steeds vaker bezocht. “Het is ook een feit dat meer mensen via het internet kopen. “We merken dat elke dag opnieuw”, weet Yde Kooistra (31), die zijn klantenbestand wekelijks ziet uitbreiden.

 

Yde Kooistra richtte in 2005 na jarenlange ervaring in de elektronicahandel de groothandel Ktronics op, een bedrijf dat zich richt op de zakelijke klant. Het afzetgebied van Ktronics is geheel Noordwest Europa. “De bestellingen gaan via de  mail”, legt Kooistra uit, waarbij de producten rechtstreeks worden bezorgd.” In het klantenbestand komen inmiddels grote afnemers voor. “Landelijk opererende bedrijven”, zegt Kooistra. 

 

“Naast de vraag van de zakelijke klant kregen we steeds meer vraag van particulieren.” Hij doelt daarbij vooral op particulieren uit de regio. “Hiervoor hebben we in 2009 de website www.eleQtro.nl opgericht waardoor de particulieren kunnen profiteren van de scherpe prijzen van de zakelijke markt”. Inmiddels verkoopt eleQtro aan particulieren in geheel Nederland.

 

Op 14 januari 2012 is aan de Lauwersweg een showroom geopend, welke tevens dienst doet als afhaalpunt.  Na een bestelling in de webshop kunnen de goederen worden afgehaald en met de PIN betaald worden. “Ook kan de klant op onze website betalen via Ideal of door middel van een overboeking via de bank of giro.” Door de site te raadplegen (“onze reclamefolder”) kan de klant meteen zien welke producten in voorraad zijn, het product gelijk bestellen in het bestelsysteem. Ook kan een bestelling op afspraak worden bezorgd.

 

Het verschil tussen de beide bedrijven ligt dus voornamelijk in de zakelijke en particuliere sector. Het aanbod van de elektronica producten is feitelijk dezelfde. Daarnaast kan de klant er ook terecht voor allerlei inbouwapparatuur. “Wij richten ons op dat gebied tevens op de keukensector”, legt Kooistra uit. 

 

Gea Lammers (28) is degene, die de zaken administratief en logistiek op orde houdt. “Dat is niet zo mijn ding”, zegt Yde Kooistra, die zich voornamelijk met de handel bemoeit. “Dat is mijn sterke punt, de handel heeft er bij mij altijd ingezeten, al vanaf mijn jeugd. Ik kom uit een handelsfamilie.” Geen wonder dat met het opstarten van een eigen bedrijf een droom in vervulling ging. “Dat was altijd mijn wens, dat had ik al toen ik op school zat. Toen voelde ik al dat daar mijn kracht lag.”

 

De beide ondernemers vullen elkaar dan ook goed aan. Bemoeit hij zich voornamelijk met Ktronics, Gea Lammers ontfermt zich over de handel met particulieren. “Een groot voordeel is dat we vrijwel alle producten op voorraad hebben”, zegt Gea Lammers. Alle producten staan op de website van eleQtro afgebeeld, voorzien van de prijs. “Mocht een bepaald type niet op de website staan en niet in voorraad, dan bestellen we dat meteen. Voor 16.00 uur besteld, betekent dat het artikel nog dezelfde werkdag wordt verzonden. De levertijd is dus heel kort, in principe eigenlijk al de volgende werkdag.”

 

Een vraag, die vaak wordt gesteld is: hoe het zit met de garantie. “Deze wijkt niet af van leveringen door andere bedrijven”, legt Gea Lammers uit. “Op alle door eleQtro geleverde artikelen wordt standaard 2 jaar fabrieksgarantie verleend.” Indien er een langere of kortere termijn van toepassing is wordt dit duidelijk bij de productomschrijving vermeld. “Voor de meeste artikelen wordt gebruik gemaakt van de thuisservice, die geboden wordt door de fabrikanten”, vult Yde Kooistra aan.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement