Ondernemend Friesland nieuws

GrootSneek lanceert maandblad tegen de stroom in

Afbeelding Grootsneek.nl Magazine

Overmoed, naïviteit, of geniaal?

De website GrootSneek komt deze week uit met haar eerste papieren uitgave. Een maandblad met achtergronden op het nieuws en de sport in de regio Sneek plus tien kilometer. Dwars tegen de trend van de dalende oplages van papieren kranten in. De tijd zal het leren. Uitgevers Wim Walda van Grootsneek.nl en Ying Mellema van SWFsport, Volleymagazine, Terschelling Magazine en nog een handvol andere magazines, lichten hun initiatief toe. “Achterliggende gedachte van de samenwerking is dat we allebei belang hebben bij een cross mediale aanpak”, vertelt Wim Walda. “Voor zowel de lezer als de adverteerder is deze werkwijze een winstpunt.

Nieuw geluid

Voor het snelle, actuele nieuws kan men terecht bij GrootSneek.nl. Internet leent zich echter minder goed voor achtergrond en duiding. Een krant is minder vluchtig en is daar geschikter voor. Ying Mellema: “ En andersom geldt uiteraard hetzelfde. Wij kunnen met SWF-Sport nu geen actualiteit beiden. Het zijn media die elkaar duidelijk versterken. Zowel Wim als ik hebben een breed netwerk in Sneek. Wij vinden dat de tijd rijp is voor een nieuw geluid, nu de traditionele media, door bezuinigen en personeelsreducties steeds verder van het “Sneek eigene“ af zijn komen te staan. Wij willen dat op een eigentijdse, positief kritische wijze opnieuw invulling geven.”

 

Cross mediaal

De grondhouding is altijd positief kritisch, maar als daartoe aanleiding wordt gegeven moet je als journalist je verantwoordelijkheid nemen.” Ying Mellema, die zich voornamelijk met het commerciële traject zal bezighouden, vertelt alle vertrouwen te hebben in het welslagen van de samenwerking. “We kunnen adverteerders nu een compleet plaatje aanbieden. De markt geeft duidelijk aan zich steeds meer cross mediaal te willen profileren. Bovendien wil men graag adverteren in een omgeving waar nog echt lokaal en regionaal nieuws te vinden is. Aan beide wensen kunnen wij invulling geven. In de Sportkrant SWF hebben we al ervaring opgedaan en nu zal dat dus worden verbreed met politiek-maatschappelijke, culturele en andere relevante onderwerpen, regionieuws, uitgaanstips en dergelijke.”

 

Verschijning eerste editie

De GrootSneek krant verschijnt in de week van 28 oktober voor het eerst in de nieuwe vorm. In eerste instantie als maandblad met achtergronden van het nieuws, op politiek, sociaal-cultureel en sport gebied, maar wie weet in de toekomst…

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement