Ondernemend Friesland nieuws

GrootSneek organiseert verkiezingsdebat Sudwest-Fryslan

Welke lijsttrekkers hebben genoeg ballen voor het GrootSneek verkiezingsdebat?

GrootSneek, bekend van de kritische website en de nieuwe huis aan huis krant in Sneek e.o., organiseert een speciaal verkiezingsdebat in het kader van de naderende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Sudwest-Fryslan. Via de Griffie van de gemeente Sudwest Fryslan heeft GrootSneek alle lijsttrekkers van de politieke partijen, die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 uitgenodigd voor een verkiezingsdebat op woensdag 19 februari vanaf 19:30 uur in de Grote Zaal van de Walrus aan de Grote Kerkstraat te Sneek.

Een debat ‘to separate the boys from the men’, een debat waar spierballentaal en verkiezingsleuzen om zieltjes te winnen taboe zijn. Waar klare taal wordt gevraagd, sterker nog geëist. En laat dat maar aan gespreksleider Eelke Lok over; die heeft de messen geslepen. Publiek is van harte welkom, maar vol is vol aldus mede organisator en eigenaar van GrootSneek Wim Walda.

 

Onderwerpen/stellingen/vragen

Het is de bedoeling dat de lezers van GrootSneek onderwerpen of concrete vragen aandragen, waar ze van de lijsttrekkers graag een antwoord op willen hebben. Om een voorbeeld te geven van een goede en een foute vraag: Fout = Hoe denkt u over het sociale domein in de komende tijd ?  Goed = Hoe gaat u zich sterk maken om Sneek aantrekkelijker te maken voor bezoekers?  Of …Hoe wil uw partij omgaan met  de afschrijvingen op de grondexploitatie van SWF?

 

Onderwerpen, vragen en stellingen voor de lijsttrekkers kunt u sturen naar info@grootsneek.nl onder vermelding van GrootSneek debat.

 

Het programma

  • 19:30 uurInloop, bijkletsen, kopje koffie (van het huis)
  • 20:00 uur – Lijsttrekkersdebat onder leiding van Eelke Lok (debat is op Twitter te volgen via @GrootSneek  hashtag: #GSdebat
  • 21:15 uur – Pauze
  • 21:30 uur – Vervolg met verdieping op deel 1 van het debat en/of vragen die via Twitter zijn binnengekomen via hashtag #GSdebat of het publiek.
  • 22:00 uur – Score en Nazit
  • 22:30 uur – Einde

 

Spelregels

De lijsttrekkers in kwestie krijgen vanaf het moment dat de vraag aan hen is gesteld anderhalve minuut de tijd om hun punt te maken. Mochten ze in verkiezingsretoriek vervallen, dan helpt Eelke Lok ze er ‘fijntjes’ aan herinneren dat dat niet de bedoeling is. Na exact anderhalve minuut gaat de bel en dan is het ‘schluss’. Circa twintig mensen uit het publiek krijgen een onderwerpenformulier en mogen per onderwerp de ondervraagde lijsttrekkers een score geven van 1 t/m 10 (1 = slecht en 10 = uitmuntend). Aan het eind van het debat worden de algemene indrukscijfers bij elkaar opgeteld en krijgt de winnaar de hoofdprijs en de slechtst scorende politicus de aanmoedigingsprijs.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement