Ondernemend Friesland nieuws

Handel en Industrie Sneek voor Azie

Handel en Industrie Sneek voor Azie
Het skûtsjesilen voor de Stichting HIS Azië heeft zondagmiddag 14 september maar liefst 4.500 euro opgeleverd. Het geld werd ingebracht door 105 betalende gasten, die meevoeren op acht skûtsjes. “Een mooi resultaat”, glundert Ale Bok, die samen met Arnold Veenema de dag namens Handel en Industrie Sneek heeft georganiseerd. Zij zijn uiterst tevreden met de opkomst uit het Sneker bedrijfsleven en ook het gemeentebestuur was met burgemeester Arno Brok en twee wethouders goed vertegenwoordigd.

 

De zes IFKS-skûtsjes en twee SKS-skûtsjes voeren een wedstrijd op het Sneekermeer, met prachtig zonnig weer en een niet al te harde wind (kracht 3 tot 4, overigens wel met ‘windshifts’ van maximaal 60 graden, aldus wedstrijdleider Harry Amsterdam), met de gasten aan boord. De skûtsjes ‘bestreden’ elkaar zondagmiddag in drie korte wedstrijden. Overall-winnaar werd het skûtsje van Earnewâld, met schipper Gerhard Pietersma, overigens alweer voor de derde keer in successie.

 

 

Voor aanvang van de wedstrijd vertelde Jan Willem Lahaye van de stichting – die eind 2004 meteen na de verwoestende Tsunami werd opgericht – wat er de afgelopen jaren van het geld is gedaan dat onder andere al drie jaar door het skûtsjesilen is gegenereerd. “Er op Sri Lanka een wijk van twintig huizen gebouwd, inclusief inboedel. Wij zijn nu voor één gezin nog een huis aan het bouwen en mogelijk volgt er later nog een gezin, dat momenteel ook nog in een krot woont als gevolg van de Tsunami. Voor de lange termijn zetten wij in op zwemonderwijs, omdat er in Sri Lanka elk jaar 1400 kimnderen verdrinken op een bevolkingsaantal van 19 miljoen. Ter vergelijking: in Nederland verdrinken jaarlijks 20 kinderen.”

 

Stichting HIS Azië heeft een zweminstructieboek in het Singalees laten vertalen en plaatst en onderhoud zwembaden waar de zwemlessen gegeven kunnen worden. Daarnaast betaalt het zweminstructeurs zodat de lessen gegeven kunnen worden. “Nu zijn we bezig de politiek zover te krijgen dat het zwemonderwijs in het reguliere onderwijs wordt ingepast. Aangezien het momenteel oorlog is, loopt het niet zo snel. De verwachting is dat die oorlog over twee maanden afgelopen is. Wij hopen in januari weer naar het land op bezoek te kunnen gaan om te zien hoe ervoor staat en om vooruitgang te kunnen boeken.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement