Ondernemend Friesland nieuws

Hanneke Frankema wereldkampioen bloemsierkunst

Hanneke Frankema wereldkampioen bloemsierkunst

 

Hanneke Frankema van Bloem en Styling Valentijn (29) uit Sneek is in het Spaanse Barcelona uitgeroepen tot wereldkampioen bloemsierkunst. Een vijfkoppige jury van de Escola d’Art Floral de Catalunya in Barcelona heeft, uit de inzendingen van 51 deelnemers uit diverse landen, aan de creaties van Hanneke de eerste prijs toegekend. De Barcelona World Flower Cup is een nieuwe, internationale bloemsierkunstwedstrijd die via internet wordt gehouden. Het is de eerste keer dat een dergelijke wedstrijd op deze wijze is georganiseerd. Vaak moesten de deelnemers naar het organiserende land afreizen om daar ter plekke hun creaties te vervaardigen. Nu konden alle deelnemers de strak omschreven opdrachten in hun eigen atelier uitvoeren en volgens duidelijke spelregels fotograferen.

De tweedelige opdracht bestond uit het creëren van een bruidsboeket én een arrangement op basis van een Oasisbolvorm. Van elk bloemwerk is een overzichtsfoto gemaakt, een foto van bovenaf en een foto van een interessant detail. Daarnaast moesten vijf foto’s worden ingestuurd van het stappenproces in het vervaardigen van het bolvorm arrangement. De foto’s zijn via internet verzonden en zo zijn beide creaties door de jury beoordeeld. Op zowel het bruidsboeket als het arrangement scoorde Hanneke het hoogst aantal punten. Daarmee liet ze deelnemers uit Yakarta, Indonesië (2e prijs) en Barcelona, Spanje (3e prijs) en 48 andere deelnemers uit diverse landen achter zich.

 

Het is niet de eerste keer dat Hanneke Frankema in de prijzen valt. In 2004 behaalt zij de 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Worldskills Floral Movement, in 2007 wordt zij Nederlands Kampioen Bloemsierkunst, in 2008 behaalt zij de 6e plaats op het Europees Kampioenschap en nu dus de kroon op haar werk: Wereldkampioen 2012 World Flower Cup. Hanneke Frankema behaald na verschillende opleidingen in bloemschikken in 2006 haar diploma Meesterbindster. In datzelfde jaar neemt zij de exclusieve Bloembinderij Valentijn in Sneek over en verhuist zij de zaak in 2010 naar haar eigen en bijzonder Jugendstil pand aan de Gedempte Pol in Sneek, welke zij voortzet onder de naam: bloem en

styling Valentijn

 

Foto: ©pimvandermaden

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement