Ondernemend Friesland nieuws

Heerenveens communicatiebureau breidt uit

Het afgelopen jaar breidde Camerik Voortman Communicatie en PR-adviseurs fors uit. Drie medewerkers en een adviseur hebben het team versterkt. De totale bezetting komt daarmee op 13 professionals en dat maakt het bureau uit Heerenveen een van de grotere in Noord-Nederland. Camerik Voortman heeft 20 jaar ervaring op het gebied van PR & Reputatie, Dialoog & Draagvlak en Projectcommunicatie. De uitbreiding komt vooral door een groeiend aantal opdrachten bij bestaande opdrachtgevers als de gemeente Zwolle, provincie Fryslân, de NHL en andere hogescholen in Noordoost-Nederland, Wetterskip Fryslân en bij andere organisaties in de publieke sector.

Eind vorig jaar lijfde Camerik Voortman Esther Osinga in. Zij werkte bij diverse gemeenten en blinkt bij Camerik Voortman uit in de organisatie rondom magazines. Mirjam Botter kwam dit voorjaar het team versterken. Zij werkte eerder bij (voormalig) Politie Drenthe, het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en de gemeente Heerenveen. Haar talent ligt bij het organiseren van evenementen en de begeleiding van uiteenlopende projecten. Mattie Kamminga studeerde cum laude af in de Communicatiewetenschappen en bleef bij Camerik Voortman na een succesvolle stage. Ze ondersteunt de communicatieadviseurs in diverse projecten. Als laatste werd Ester Oldenhof toegevoegd aan het team. Deze enthousiaste adviseur komt uit de zorgsector en ondersteunt nu transities in het sociaal domein met communicatie.


Opmerkelijk Het aanstellen van vier nieuwe werknemers is in deze tijd opmerkelijk te noemen. “We hebben een goede relatie met onze opdrachtgevers en hebben veel kennis van hun wereld. We investeren daar in en dat is een belangrijke strategische keuze die loont”, verklaart Edith Camerik, medeoprichter van het bureau.
Klanten De opdrachtgevers van Camerik Voortman zijn voornamelijk (semi-)overheden, onderwijs (HBO)-instellingen en OV-bedrijven. Het Friese Merenproject van de provincie Fryslân is een voorbeeld van een project waar Camerik Voortman veel werk in verzet. Buiten Friesland speelt Camerik Voortman bijvoorbeeld voor de provincie Groningen een grote rol in de totstandkoming van de campagne N361 Veilig. Samenwerkingsverband Noord-Nederland werd ondersteund bij de ontwikkeling van een digitaal jaarverslag. Voor de gemeente Zwolle staat Camerik Voortman als preferred supplier klaar wanneer er extra capaciteit nodig is. Op die manier fungeert het bureau als backup team, dat de klant kan ontzorgen. De nieuwste opdrachtgever van het bureau is VolkerRail in Vianen. Camerik Voortman gaat voor het OV-bedrijf een personeelsmagazine maken.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement