Ondernemend Friesland nieuws

Het specialisme van een allrounder

Het specialisme van een allrounder

Jan Damstra zegt: pelletkachel is dé trend. Hij ervaart het als een zegen. Jan Damstra heeft, ondanks de crisis, nog geen dag zonder werk gezeten. Soms heeft de eigenaar van Jan Damstra Allround Installatie uit Hurdegaryp het zelfs zó druk dat hij de klus samen met een collega aanneemt of het werk noodgedwongen doorschuift naar een vakbekwame bevriende installateur.

“Anders kan ik het niet bolwerken”, vertelt Jan met een tevreden glimlach. Jan beseft dat hij zich gelukkig mag prijzen. Hij is pas twee jaar als zelfstandig allround installateur aan de slag en heeft nog geen dag zonder werk gezeten. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met zijn specialisatie: het installeren van de pelletkachel. Zo wordt Jan heel vaak ingeschakeld door Intechpro, een dealer van deze duurzame verwarmingsketel. In opkomst “Het is een kachel in opkomst. Dit wordt echt de trend”, weet Jan. “Dat komt door het duurzaamheidslabel. Je stookt op houtkorrels of houtsnippers en bespaart zo tot 45 procent meer dan wanneer je op gas draait. Bovendien is hij CO2 neutraal. Hij is dus heel milieuvriendelijk.” Eerder dit jaar werd Jan ingehuurd om een paar pelletkachels te installeren in het gloednieuwe zwembad Ny Suders. in Lemmer. Afgelopen zomer bracht hij om dezelfde reden enkele weken door in België. En hij verzorgde de installatie in kinderspeelparadijs Schateiland, dat nu door houtsnippers wordt verwarmd.

 

Allround installateur

Hoewel hij momenteel heel sterk op de pelletverwarming is gefocust, blijft Jan Damstra

wel een allround installateur. Hij doet al het voorkomende installatiewerk, zoals het elektrisch deel, vloerverwarming, koperwerk, cv-ketels, riolering, tegelwerk, goten, dakbedekking en zinkwerk, “Dat blijf ik toch zulk mooi werk vinden”, zegt Jan. “Het is heel bijzonder dat ik vaak voor het ene klusje ergens kom en er later voor ander werk weer terugkeer. Zo moest ik laatst ergens een lekkage verhelpen en het eindigde ermee dat ik de complete badkamer mocht vernieuwen. Het zegt iets over het vertrouwen dat de mensen in mij hebben. Ik ben ook eerlijk. Als ik iets niet kan of ergens over twijfel, geef ik dat meteen toe. Dat stellen de mensen op prijs. En ik mag het nu dan wel erg druk hebben met die pelletkachels: ik zal voor mijn vaste klanten altijd tijd vrijmaken.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement