Ondernemend Friesland nieuws

Hippe ruitermodeshop geopend in Wolvega

Hippe ruitermodeshop geopend in Wolvega

WOLVEGA - Sinds zaterdag is Wolvega een bijzondere winkel rijker. Jonge onderneemster Jildou Kuipers opende die dag haar Ruitermodewinkel Rijbroeken & Zo in het pand van Van der Veer Stallen aan de Tinweg 6. De winkel verkoopt alleen ruiterkleding en bijpassende accessoires als laarzen en sieraden, maar geen andere ruiterartikelen. Die aanpak is uniek in Nederland.

Het idee voor Rijbroeken & Zo ontstond toen Jildou Kuipers (24), zelf een groot paardenliefhebber, constateerde dat de keuze in kleding bij de meeste ruitersportzaken erg beperkt was. Jildou: “Vaak kun je maar kiezen uit één merk. En echt leuke en hippe kleding is er meestal al helemaal niet. Dat vond ik raar omdat er wel veel leuke kledingmerken zijn. Daarom besloot ik zelf een winkel in ruitermode te starten. In mijn shop hebben klanten een ruime keuze. We hebben kleding voor ruiters, maar ook voor de verzorgers. Het is natuurlijk in de eerste plaats functionele kleding van goede kwaliteit, want je moet droog en warm blijven en goed kunnen bewegen, maar daarnaast is het ook gewoon mooie en modieuze kleding. Behalve kleding hebben we ook rijlaarzen, leuke zadeldekjes, tasjes, handschoenen en een hele lijn met sieraden van Falabella gericht op de paardensport.”

 

De merken die Rijbroeken & Zo in het assortiment heeft zijn onder andere de duurzame kledinglijn ‘Anky’ van Anky van Grunsven en daarnaast Cavallo, Euro-star, PK  International Sportswear, HV Polo,  Harry’s Horse en Petrie. De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingsweek zijn er speciale aanbiedingen en krijgt iedere klant een leuk cadeau. Bovendien kunnen klanten meedoen aan een prijsvraag waarmee mooie prijzen te winnen zijn, zoals een bezoek aan de stallen van Anky van Grunsven.

 

Ook na de opening zullen met regelmaat activiteiten georganiseerd worden. Jildou heeft volop plannen voor het uitnodigen van sprekers en het organiseren van een modeshow. Meer informatie over Rijbroeken & Zo is te vinden op de website: www.rijbroekenenzo.nl. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, waarmee ze op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten. Het laatste nieuws over Rijbroeken & Zo is te volgen via Hyves en Twitter.

 

Rijbroeken & Zo is gevestigd in het pand van Van der Veer Stallen in Wolvega, herkenbaar aan het enorme hoefijzer voor het gebouw. Eigenaar van Van der Veer is vader Egbert Kuipers, die net als zijn dochter op 24-jarige leeftijd als zelfstandig ondernemer aan de slag ging. Van der Veer levert innovatieve stalinrichtingen.

 

Op de foto: Eigenaar Jildou Kuipers knipt samen met haar nichtje Marrit de Moor (4) het lint naar de nieuwe winkel. (Foto: Lenus van der Broek).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement