Ondernemend Friesland nieuws

ICIT levert internettotaaloplossing voor Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)

ICIT levert internettotaaloplossing voor Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)

In navolging op de door ICIT in november opgeleverde website voor Medisch Centrum Leeuwarden, en de overige websites van Zorggroep Noorderbreedte, gaat ICIT ook het algemene intranet  verzorgen. Hierbij zal het content management systeem Xtive CMS wederom dienen als onderliggend platform. 

 

 

Intranet binnen een brede zorginstelling

Met ca. 5500 werknemers vormen het MCL, KCL, de Noorderbreedte en Trombosedienst,een van de grootste zorginstellingen in noord-Nederland. Het nieuwe intranet zal binnen al deze instellingen worden ingezet. De medewerkers zijn verdeeld over verschillende locaties en beschikten voorheen niet over een centraal platform waar interne informatie kon worden uitgewisseld. Met de komst van het nieuwe intranet gaat dit veranderen. Content wordt gepersonaliseerd aangeboden en organisatieprocessen vereenvoudigd. Specifieke informatie, variërend van formulieren tot het kantinemenu, zal binnen enkele klikken inzichtelijk zijn door het gebruik van een unieke navigatiestructuur in combinatie met o.a. de document management module.

 

Dynamisch intranet

De startpagina van het intranet wordt opgemaakt uit dynamische blokken. Ieder blok bevat andere informatie of een andere functionaliteit. Intranetgebruikers kunnen de blokken naar eigen inzicht sorteren door ze eenvoudig te verslepen. Zodoende wordt er een bepaalde vrijheid in het gebruik van het intranet gecreëerd. Dit laatste wordt binnen menig organisatie erg gewaardeerd.

 

ICIT & MCL

Persvoorlichter Frits Mostert legt uit waarom de keus voor de ontwikkeling van het intranet op ICIT is gevallen:  'MCL en Noorderbreedte Persoonlijke Zorg en Wooncomfort waren al klant van ICIT. Xtive CMS blijkt in de praktijk een prima platform te zijn om de content van onze ruim 20 websites te beheren. Het gebruiksgemak is groot en de samenwerking met ICIT prima. ICIT heeft ons ook voorbeeldig geholpen met het opzetten van Intranet. We hadden nog geen intranet in de organisatie, maar we verwachten veel van de nieuwe intranetomgeving. Kortom; we hebben er alle vertrouwen in dat we samen met ICIT tot een geslaagd resultaat zullen komen.'

 

Volgens Joël Heiner van het Friese internetbedrijf vormt de MCL-case een prima uitbreiding op de zorgportfolio van ICIT. ‘Ondanks de huidige recessie verwachten wij dit jaar wederom een forse groei voor al onze business units. Het eerste kwartaal van 2009 stemt ons zeer positief voor de rest van het jaar. Onlangs hebben we ons team weer uitgebreid met 3 nieuwe collega’s!’  

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement