Ondernemend Friesland nieuws

ICT-netwerk bespreekt ambities

 

NOFCOM organiseerde donderdagavond 27 november 2008 de jaarlijkse informele netwerkavond voor haar ICT-partners uit de regio Noordoost Friesland. Deze ICT bedrijven vormen een belangrijke schakel in de advisering van NOFCOM. In de dagelijkse praktijk fungeert NOFCOM als digitaal klankbord voor MKB ondernemers, denkt mee over ICT mogelijkheden, geeft advies en verwijst uiteindelijk door naar ICT bedrijven in Noordoost Friesland. Zalencentrum Old Dutch in Zwaagwesteinde ontving de gasten in een sfeervolle zaal. De avond werd geleid door Roeland P. Westra.


In 2004 is NOFCOM gestart als leerbedrijf van de regio Noordoost Friesland. Initiatiefnemers zijn ROC Friese Poort, NOFA+ gemeenten Kabel Noord, ONOF en MKB Noord. Het doel was verbetering bedrijfsvoering MKB: de MKB ondernemer attenderen op digitale toepassingen en om deze te gebruiken binnen het eigen bedrijf. Inmiddels is deze doelstelling vertaald naar het speerpunt regio innovatie. Hiernaast werkt NOFCOM aan de speerpunten regio netwerk, regio promotie en regio voordeel.


Regiopromotie

Met www.noordoostfriesland.nl is NOFCOM gestart om de regio te ontwikkelen tot een regiomerk. De regio omvat de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel. De internetsite is gericht op de inwoners van Noordoost Friesland en biedt informatie vanuit de thema's wonen, werken, leren en recreëren. Momenteel is nieuws vindbaar van de overheid, onderwijs en bedrijfsleven, een regio agenda van activiteiten in de verschillende dorpen, regionale aanbiedingen van bedrijven en regionale impressie foto's vanuit de dorpen.

3D ambitie
In samenwerking met de winkeliers van de Breedstraten wordt momenteel gewerkt aan een digitale 3D winkelstraat. Bezoekers kunnen in 2009 online door de Breedstraten ‘wandelen en winkelen' in een 3D omgeving gecombineerd met levensechte van winkelpanden en ‘live' webcambeelden. Deze online informatie wordt door Kabel Noord via hotspots toegankelijk gemaakt voor toeristen. Een hoge ambitie die alleen gerealiseerd kan worden door een gezamenlijke inspanning van het ICT regionetwerk Noordoost Friesland.

 

BCD 2009

Wie in maart 2009 naar de BedrijvenContact Dagen gaat treft een plein van bedrijven uit de regio Noordoost Friesland aan. Dit zijn bedrijven uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a.. NOFCOM heeft in NOFCOM van de organisatie een virtualisatie van het ondernemersplein in 3D gerealiseerd. Een levensechte presentatie van de mogelijkheden van het regioplein om MKB ondernemers te enthousiasmeren om een stand te bemannen en zo als visitekaartje van de regio Noordoost Friesland te fungeren. om ieder consument of MKB-er iets te bieden.

 

Van de 22 aangesloten ICT bedrijven waren er een 11-tal aanwezig: Design Stijl, ITMT, J-Media, Kabel Noord, Lauwers Design, Linxius, mediaCT, PTH Groep, Sterc, Tsjil Internet Solutions en Vogelzang Automatisering.

De avond werd besloten met informeel netwerken vergezeld van een hapje en een drankje dat goed verzorgd was door het zalencentrum Old Dutch.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement