Ondernemend Friesland nieuws

IJzeren Man is Millenniumbedrijf 2011

IJzeren Man is Millenniumbedrijf 2011

Dak- en gevelbeplatingbedrijf De IJzeren Man uit Joure is Millenniumbedrijf 2011 geworden. Dinsdag 22 maart maakte Sjoerd Galema loco-commissaris van de Koningin in Fryslân tijdens de Bedrijven Contactdagen de prijswinnaar bekend. Het publiek verkoos de IJzeren Man boven Orangegas en Friesland Lease.

Directeur Albert Holtrop reageerde zichtbaar verrast op de uitverkiezing. “Ik ben geweldig blij en trots. De nominatie kwam al als een verrassing, dat we hem dan ook nog winnen.”

De IJzeren man verdiende de nominatie door de duurzame opzet van het nieuwe bedrijfspand met hoge isolatie en energie uit aardwarmte. Ook is het bedrijf sterk maatschappelijke actief. Holtrop nam deel aan een kennisuitwisselingsproject met ondernemers in Roemenië en via zijn gezin is hij sterk betrokken bij World Servants. Deze stichting werft jonge vrijwilligers om een paar weken mee te bouwen aan een project in een ontwikkelingsland. Het bedrijf steunt World Servants financieel en drie van Holtrops vier kinderen hebben meegewerkt aan een project.

Hij ziet de prijs als een stimulans door te gaan met het steunen van projecten in de Derde Wereld. “We moeten de uitverkiezing wel blijven waarmaken. Een uitdaging die we graag aangaan.”

Friesland Lease was genomineerd omdat het autoleasebedrijf sinds 2007 duurzaam werkt en het de vergroening van het van autobeleid bij klanten stimuleert. De overstap begin 2010 van grijs aardgas op volledig groengas was reden OrangeGas te nomineren.

Friesland Lease directeur Jan Baljeu en Marcel Borger directeur van OrangeGas vonden het jammer dat ze naast de prijs grepen maar gunnen het Holtrop van harte. “Zowel Orangegas als de IJzeren man is klant bij ons. Wat dat betreft zouden we altijd een beetje winnen”, concludeerde Baljeu.

Het was de derde keer dat de verkiezing Millenniumbedrijf van het Jaar is gehouden. Eerder wonnen Overwijk Koffiesystemen uit Gorredijk (2009) en Global Fruit uit Garyp (2010).

Met de jaarlijkse prijs wil Stichting Millenniumbedrijven Friese bedrijven stimuleren duurzaam te werken en aandacht vragen voor de VN millenniumdoelstellingen.

Info: www.millenniumbedrijven.nl

www.deijzerenman.nl, www.frieslandlease.nl, www.orangegas.nl

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement