Ondernemend Friesland nieuws

Incompany 100: GIBO Groep beste accountant 2009

Incompany 100: GIBO Groep beste accountant 2009

 De accountants en adviseurs van de GIBO Groep hebben het afgelopen jaar de zo gewaardeerde extra stap gezet voor hun klanten. Dat is de belangrijkste conclusie van hoofdredacteur René Gerhardus van zakenmagazine Incompany bij de presentatie van de top 100 beste dienstverleners van Nederland in het Amsterdamse Amstel Hotel. Uit het klanttevredenheidsonderzoek van Blauw Research, dat aan deze ranglijst ten grondslag ligt, komt GIBO Groep met een recordscore van 7,37 op de eerste plaats van de 23 accountantskantoren in de categorie Accountancy en Belastingadvies.

Eerste uitkomsten

In 2007 en 2008 noteerde GIBO Groep ook al hoge tevredensheidsscores en top drie noteringen. In 2009 weet de organisatie de concurrentie voor te blijven. Gerhardus in een interview met het GIBO Journaal van oktober 2009: “In december 2008 hebben we de Incompany 200 uitgebracht, de editie die in het teken staat van landelijk onderzoek naar medewerkerstevredenheid. Daarin haalde de GIBO Groep een tweede plaats in haar branche. Ik weet dat klanttevredenheid hand in hand gaat met medewerkerstevredenheid. Voor mij is deze uitkomst geen echte verrassing, al had ik de recordscore van de GIBO Groep met 7,37 niet verwacht. Het is hoogste cijfer ooit gehaald in de branche accountancy en belastingadvies.” Hij signaleert een stijgende lijn in de waarderingscijfers over de afgelopen drie jaar. “Als GIBO Groep dit weet vast te houden, zijn ze een serieuze kandidaat om als eerste accountantsorganisatie op de eerste plaats in het overall klassement te eindigen.”  

 

Klant staat voorop

Algemeen directeur Fried Frederix van de GIBO Groep in reactie op de waarderingscijfers: “We moeten natuurlijk onze klanten en medewerkers bedanken voor dit geweldige resultaat. Na twee jaar in de top drie nu de eerste plaats, met een recordscore. En dat terwijl we nog druk bezig zijn met een kwaliteitsslag in de digitale dienstverlening aan onze klanten.”

 

Overall hoogste waardering voor service

GIBO Groep haalt overall van alle 175 beoordeelde bedrijven (waarvan de 100 beste zijn opgenomen in de Incompany 100) de hoogste score voor service: een 7,6. Frederix: “Dat heeft ongetwijfeld te maken met de cultuur in de organisatie. Een coöperatie of vergelijkbare ondernemingsvorm zonder vennoten geeft rust, het is er minder jachtig, een tikkie minder commercieel en de klanten staan gewoon dichterbij. Dat zie je ook bij vergelijkbare organisaties als Univé en Rabobank, die scoren altijd hoog op klanttevredenheid.”

 

GIBO Groep

De GIBO Groep is een landelijk opererende accountancy- en adviesorganisatie met ruim zestig vestigingen. De GIBO Groep biedt accountancydiensten en advies op het gebied van bedrijfskunde, belastingen, juridische zaken en personeel en organisatie. De organisatie is één van de initiatiefnemers van XBRL / SBR, de basis voor geautomatiseerde rapportages aan overheidsinstanties en banken. Daarnaast voorziet de GIBO Groep ondernemers van relevant financieel nieuws met een maandelijkse digitale nieuwsbrief, de kwartaaluitgave GIBO Journaal en diverse overige publicaties. Zie ook www.gibogroep.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement