Ondernemend Friesland nieuws

Innovatief sociaal netwerk zoekt partners

Twee jaar lang investeerden Jelmer Boxma en Rob Hensbergen in een nieuw innovatief sociaal netwerk dat luistert naar de naam Socys.com. De basis ligt er. De bedoeling is dat het nieuwe netwerk voor vrije tijd en toerisme binnenkort online voor iedereen toegankelijk is. Om die stap daadwerkelijk te kunnen zetten zijn de twee Jouster initiatiefnemers op zoek naar partners die in financieel en/of organisatorisch opzicht willen bijdragen aan het project.

 

Het gaat om een sociaal netwerk, gericht op het ondernemen van gezamenlijke activiteiten. “Er is via internet al heel veel sociaal verkeer. Maar de bestaande netwerken zijn niet toegerust op het ondernemen van gezamenlijke activiteiten in real life”, aldus Jelmer Boxma namens Socys.com, “ons netwerk gaat in die behoefte voorzien en heeft daarmee ook maatschappelijke impact; mensen regelen hun sociale activiteiten achter hun computer om vervolgens achter het beeldscherm vandaan te komen en elkaar te ontmoeten.”

 

Deelnemen aan activiteiten

Het werkt als volgt: een gebruiker maakt een kort profiel aan waarin hij aangeeft wat zijn interesses en hobby’s zijn en aan wat voor activiteiten hij deel zou willen nemen. Dat kan van alles zijn: het kan variëren van postzegels verzamelen, paardrijden tot aan marathonlopen of schaken. Hij kan deelnemen aan activiteiten maar ook zelf activiteiten organiseren. Ook verenigingen en organisaties kunnen lid worden om activiteiten aan te bieden. Boxma: “De internetapplicatie is het best te omschrijven als een Location Based Social Agenda. Het bestaat uit een mix van functies die we momenteel aantreffen in elektronische agenda’s, routeplanners en in sociale netwerken zoals Facebook. De gebruiker kan contact zoeken met anderen en daarbij filteren op kenmerken zoals interesse en locatie.”

 

Sterk verdienmodel

Socys.com is niet gebonden aan landsgrenzen. “We lanceren het netwerk in Nederland maar het is een platform dat wereldwijd kan functioneren”, aldus Boxma. Het verdienmodel is gebaseerd op de verkoop van advertenties. Boxma: “Het is een heel sterk model want we kunnen de interesses van onze gebruikers goed in kaart brengen en daardoor doelgericht adverteren.” De privacy is 100% gegarandeerd, benadrukt Boxma: “We beschikken over een juridisch goed doortimmerd privacyreglement dat ook op technisch niveau geborgd is.”

 

Partners

Inmiddels is de applicatie al uitgebreid getest. Hiermee is de eerste fase afgerond en kan het nieuwe netwerk binnen enkele weken live gaan. Wat nog ontbreekt in de laatste schakel zijn partners die in financieel en/of organisatorisch opzicht kunnen bijdragen aan de uiteindelijke uitvoering van het project. Boxma: “Natuurlijk gaat het ook om geld maar dat is zeker niet de enige factor. Ook mensen met relevante kennis, ervaring en /of netwerk zijn van harte welkom. In samenwerking met hen hopen wij socys.com online te brengen en tot een succes te maken.”

 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jelmer Boxma of Rob Hensbergen,

tel: 0561-475485, e-mail: info@socys.com

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement