Ondernemend Friesland nieuws

Innovatiehuis Lauwersdelta officieel van start

Henk Everts Innovatiehuis Lauwersdelta

Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost opent maandag 4 februari haar deuren. Bij de start zullen een aantal innovatieve bedrijven direct hun intrek nemen in het voormalige bankgebouw aan de Kuipersweg. Onder de ondernemingen bevinden zich de eerste start-ups: het Ondernemers Instituut en Bedrijfsplanopbestelling.nl. Later dit voorjaar volgt de officiële opening van de broedplaats van ambitieuze en talentvolle bedrijven.

Innovatiehuis Lauwersdelta is opgericht om een inspirerende werkomgeving te bieden aan vernieuwende ondernemingen uit Noordoost-Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Nieuwe en bestaande innovatieve MKB-bedrijven kunnen er elkaar stimuleren en versterken en zo doorgroeien. Naast start-ups zijn ook R&D-afdelingen van gerenommeerde bedrijven en onderwijsinstellingen er welkom. Innovatiehuis Lauwersdelta is daarnaast een regionaal kennis- en netwerkcentrum dat openstaat voor alle ondernemers.

 

Namens de stichting Innovatiehuis Lauwersdelta verwelkomde Henk Everts vrijdag 1 februari de Buitenposter ondernemer Jacob Duinstra met zijn start-ups Ondernemers Instituut en Bedrijfsplanopbestelling.nl in het gebouw. Ook maakte Everts bekend dat OF, onderdeel van Novema (media)partner van Innovatiehuis Lauwersdelta is geworden. Het aantal bedrijven dat heeft aangekondigd zich met een of meerdere werkplekken in het bijzondere pand te vestigen, groeit gestaag door. Hieronder zijn enkele ‘experts’: Freed InteractiveMagicolr.com6 Graden

Van der Velde & Hoen makelaardijAJ Catering en meer en de Kamer van Koophandel. Deze experts zijn vakspecialisten die kennis overdragen aan ondernemers binnen én buiten Innovatiehuis Lauwersdelta.

 

In het complex wordt gewerkt in een kantoortuin of op een van de flexplekken in de kantoorunits met overal glasvezelinternet. Bedrijven nemen er flexibele werkplekken af in plaats van huur te betalen voor vierkante meters. Er zijn verschillende vergaderruimten, brainstormkamers en multifunctionele ruimtes voor bijvoorbeeld foto- en videoproducties. Deze faciliteiten zijn ook te reserveren door ondernemers die er niet gehuisvest zijn.

 

Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta is opgericht door de ‘founding partners’ De Vries, Everts, Numan Accountants Adviesgroep (DVEN)Sterc Internet & MarketingGemeente AchtkarspelenRabobank Burgum- De Lauwers en Denkgenoten. Sponsors zijn onder andere OmrinMulticopyMook De NotarisKabel Noord en De Jong Houtwaren.  

Voor meer informatie kijk op www.lauwersdelta.nl

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement