Ondernemend Friesland nieuws

Innovatieve waterstraalcombinatie

Innovatieve waterstraalcombinatie

Straal- en Coatingbedrijf Hooghiemstra BV uit  Uitwellingerga heeft een noviteit op de weg gebracht. Een innovatieve vrachtwagencombinatie die wegmarkeringen verwijdert d.m.v.  hoge druk waterstralen met variabele hoge druk regeling tot maximaal 2500 bar. Het bijzondere van deze nieuwe combinatie, in tegenstelling tot vorige uitvoeringen, ligt in het feit dat er zelf ontwikkelde verbeteringen zijn aangebracht.

Dit unieke voertuig is uitgerust met een hydrostatische uitrusting waarmee de werksnelheid traploos is in te stellen.  Zo is de aquablast (straalkar) die voorop de truck is gemonteerd voorzien van een verbeterde nozzlebalk met 20 in plaats van 8 nozzles. De nozzlebalk heeft een regelbare roterende beweging van circa 1500 omwentelingen per minuut. Ook is het nu mogelijk om een groter gebied te stralen door middel van een hydraulisch aangestuurde zwenkarm die vanuit de cabine met joysticks wordt bediend. Het voordeel hiervan is dat het inzetten van een extra medewerker niet meer nodig is.

 

De markering van wegenverf of thermoplast wordt door de waterkracht milieuvriendelijk weg gestraald, waarbij het wegdek niet of nauwelijks wordt beschadigd. Met ditzelfde ‘paradepaardje’ van Hooghiemstra BV kan ook asfalt of beton worden opgeruwd. Bovendien kan de combinatie worden ingezet op vliegvelden om rubbersporen in touchdown gebieden op landingsbanen te verwijderen voordat kritieke grenzen van veiligheid worden bereikt. Het afval wordt direct opgezogen, zodat er een schoon wegdek achter blijft. Na afloop van de opdracht worden de afvalstoffen gestort op een daarvoor erkende vuil verwerkingsplaats.

 

De trots van Straalbedrijf Hooghiemstra BV beschikt over de meest milieuvriendelijke truck met de Europese emissiestandaard Euro 5, wat betekent dat het voertuig overal mag rijden, ook in woongebieden. Het geheel wordt gesierd met het nieuwe logo van de BV. De specialisten van Bedrijfswagens Jurjen van’t Blik BV uit Sneek zijn verantwoordelijk voor de techniek.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement