Ondernemend Friesland nieuws

Inspiratiemiddag Sociale Innovatie bij Stenden

Kenniscentrum Sociale Innovatie

Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Stenden hogeschool organiseert op 30 september de Inspiratiemiddag ‘Sociale Innovatie: beleef dat het werkt!‘ . Aan de hand van cases, dialogen, verhalen en inspirerende ontmoetingen, ervaren de aanwezigen dat sociale innovatie – efficiënter werken door het beter benutten van talent in organisaties - echt werkt, ook in tijden van economische crisis en bezuinigingen.

Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Stenden hogeschool organiseert op 30 september de Inspiratiemiddag ‘Sociale Innovatie: beleef dat het werkt!‘ . Aan de hand van cases, dialogen, verhalen en inspirerende ontmoetingen, ervaren de aanwezigen dat sociale innovatie – efficiënter werken door het beter benutten van talent in organisaties - echt werkt, ook in tijden van economische crisis en bezuinigingen.

 

De bijeenkomst is interessant voor het noordelijke MKB bedrijfsleven, innovatiemanagers en andere geïnteresseerden in sociale innovatie en vindt plaats bij Stenden hogeschool in Leeuwarden.


Winstgevend en motiverend
Sociale innovatie is sterk in opkomst. Deze wijze van anders en slimmer werken rendeert en de opbrengst ervan is groot voor alle betrokkenen. Het aantal initiatieven op het gebied van sociale innovatie groeit en organisaties werken hierin steeds meer samen. Op initiatief van Brainport Eindhoven, Bedrijf 2.0, het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie en het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Stenden hogeschool vindt van 23 september tot 5 oktober de eerste Nationale week van de sociale innovatie plaats. De inspiratiemiddag op 30 september maakt hier onderdeel van uit.


Vliegende start
Het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Stenden hogeschool heeft een vliegende start gemaakt. Het centrum adviseert en ondersteunt bij het opzetten en uitvoeren van projecten op het gebied van sociale innovatie. Dat doet ze door medewerkers, studenten, (inter)nationale kennis en ervaring op het gebied van sociale innovatie breed toegankelijk te maken en concreet in te zetten. Er lopen diverse projecten in o.a. de bouw- en de metaalsector. Er zijn diverse samenwerkingsverbanden opgezet en initiatieven genomen zoals de Slimmer Werken Week in november en de Week van de Sociale Innovatie in september. Het centrum richt zich op het MKB in Noord-Nederland. Voor het opzetten en uitvoeren van projecten werkt ze samen met branche- en koepelorganisaties. Het KSI is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Samenwerkingsverband Noord Nederland, de provincie Fryslận en de gemeente Leeuwarden.


Programma Inspiratiemiddag:
12.30 uur:     Ontvangst

13.00 uur:     Opening door dagvoorzitter Ton van der Vegt (Kern Konsult) gevolgd door welkom door Klaas-Wybo van der Hoek, vice-voorzitter College van Bestuur van Stenden hogeschool

13.20 uur:     Regionale doorkijk door Ron van Gent (MKB-Noord) over het belang van sociale innovatie

13.40 uur:     Inspirerende praktijkvoorbeelden ‘Beleef dat het werkt’ door Hans Haring (Kenteq), Theo Andreae (Fundeon) en Agnes Mulder (Kamer van Koophandel)

14.20 uur:     Dialoog met Piet van Elswijk (lector Economie op Mensenmaat Stenden hogeschool), Ben Emans (lector Duurzaam HRM Hanzehogeschool Groningen), Ron van Gent (MKB-Noord) en eerdere sprekers

15.00 uur:     Inspiratiefora met hapje en drankje waarbij bedrijven zich tevens kunnen aanmelden voor de Slimmer Werken Week

15.45 uur:     Lift mee met Kenniscentrum Sociale Innovatie Stenden door Tony van Acquoy (programmamanager KSI)

16.15 uur:     Een verrassende en ontwapende spiegeling op je eigen leiderschap met Natasha van Dalen en Ernst Eveleo, auteurs van het boek ‘De vrouw in mij kan beter’ en Henk Hofman, theaterman in hart en nieren

17.00 uur:     Liveoptreden Denise Rivera onder genot van hapje en drankje

 

Aanmelden
De Inspiratiemiddag vindt plaats bij Stenden hogeschool, Rengerslaan 8 in Leeuwarden van 12.30 – 17 uur. Meer informatie en aanmelden kan via www.stenden.com/ksi.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement