Ondernemend Friesland nieuws

Inspirerend seminar over Wonen in de wijk van morgen

Seminar Bouwgroep Dijkstra Draisma

Vraag de klant wat hij wil en je krijgt de oplossing van gisteren.

Vrijdag 28 november heette Bouwgroep Dijkstra Draisma ruim 200 relaties welkom in Dokkum. Woningbouwcorporaties, gemeenten en zorgaanbieders bezochten de inspirerende omgeving rondom de eigen Houtkonstruktiehal. Sprekers met oog voor de toekomst, boeiende workshops en innovatieve producten waren belangrijke onderdelen van het seminar. Over hoe ‘zorg’ en ‘leefbaarheid’ in iedere wijk en ieder dorp uitstekend kunnen renderen. Klaar voor de nieuwe werkelijkheid. Een transitie van aannemer naar aanbieder.

Bedrijven in de bouwsector moeten leren samenwerken

“Bedrijven in de bouwsector moeten leren samenwerken in plaats van met veel juridische dossiers risico’s afdekken.” Het waren de bijna profetische woorden van Hennes de Ridder tijdens de viering van de nieuwbouw van het pand van Bouwgroep Dijkstra Draisma in Bolsward in 2002. Het betekende een opmaat naar het bedrijf zoals Bouwgroep Dijkstra Draisma zich nu, tijdens het 110 jarig bestaan, presenteert. Bouwbedrijven moeten anders gaan denken en werken. Doen zoals we het ‘al honderd-en-tien jaar’ deden kan niet meer.

 

Wonen in de wijk van morgen

Bewoners willen meebeslissen over wooncomfort. Levensloopbestendige woningen met lage onderhouds- en energiekosten. Hoe verleng je de levensduur van woningen in combinatie met het verlagen van de energierekening? Op een toekomstbestendige, milieuvriendelijke en betaalbare manier? Er wordt een stijging verwacht van 60% van het aantal ouderen met functioneringsproblemen. En het aantal bedden in verpleeghuizen krimpt vors. Hoe zorgen we dat we langer thuis kunnen blijven wonen? Met alleen 'stenen stapelen' verkopen of verhuren we niks meer. We hebben ook oog voor de omgeving, de leefbaarheid.

 

Out of the box denken

Tom Coronel daagde op een aanstekelijke en inspirerende manier uit, om out of the box te denken. Jan Willem van de Groep en Hennes de Ridder spraken, onder begeleiding van Diana Matroos van BNR Nieuwsradio en RTL, samen over de toekomst van de sector. Met ieder hun eigen visie. Bouwgroep Dijkstra Draisma presenteerde op een unieke manier vernieuwende producten die wonen in de wijk van morgen een stuk interessanter en betaalbaarder maken. “Vraag de klant wat hij wil en je krijgt de oplossing van gisteren. Competitie leidt tot innovatie welke wij de klant bieden!”

 

Vergrijzing, verduurzaming, renovatie, beperkte nieuwbouw en een veranderende klant. Bouwgroep Dijkstra Draisma hoopt met dit seminar relaties te hebben geïnspireerd. Biense Dijkstra, algemeen directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: “De grootste verandering en kracht is het gedachtengoed van onze mensen binnen de organisatie. Transformeren van aannemer naar aanbieder betekend anders denken, een open en transparante werkwijze en bovenal de samenwerking met de gebruiker en de eigenaar aan willen gaan”.

 

Op de foto: Diana Matroos in gesprek met Jan Willem van de Groep (links) en Hennes de Ridder (rechts) die voor het eerst samen op het podium stonden. Ieders met hun eigen visie! 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement