Ondernemend Friesland nieuws

Investeerders en MKB Bedrijven samen in platform

Matchinvest en Credion gaan samen MKB bedrijven en informal investors faciliteren 

Met een positieve visie op ondernemerschap en een groot en waardevol netwerk willen Credion en Matchinvest bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie, de groei van het MKB en verbetering van het ondernemersklimaat in Nederland.

Carlo van der Weg, directeur Credion Associatie, ziet in de samenwerking een belangrijke kans voor het MKB: “Innovatieve bedrijven, starters en groeiers zijn gebaat bij een divers aanbod aan financieringsmogelijkheden. Participaties horen daarbij. Ook de combinatie van coaching, kennis, netwerk en kapitaal zijn daarin belangrijke pijlers van de samenwerking.”  

Informeel kapitaal serieuze optie. 
Nu het lang niet meer vanzelfsprekend is dat ondernemers naar de bank kunnen voor financiering, zoeken ze naar alternatieve kredietvormen. Informal capital is daar een van. ‘Tot nu toe was dit alleen interessant voor een beperkt deel van het MKB, de bedrijven met een relatief lage kredietbehoefte.

Met het toetreden van grotere investeerders verandert dat’, zegt Carlo van der Weg, directeur van Credion Nederland. De reden dat grotere investeerders naar het MKB kijken is dat ze zoeken naar manieren om hun geld te renderen. ‘Met name de huidige lage rentes drijven informele investeerders naar het MKB.

Financiële onderbouwing. 
De bedrijven die in aanmerking willen komen voor presentatie aan de investeerders van Matchinvest, worden door Credion doorgelicht. Op deze manier komen er onafhankelijk getoetste financiële onderbouwingen bij de investeringsvoorstellen op het Matchinvest-platform. ‘Wij merken dat ondernemers en investeerders beiden behoefte hebben aan professionele documentatie en advies omtrent investeringsvoorstellen’, zegt Dick Edelstein, directeur van Matchinvest. ‘Met name voor de wat grotere investeerders is dit heel belangrijk. Wij verwachten dat de aanwezigheid van deze professionele documentatie zal leiden tot meer en grotere investeringen, en uiteraard een uitbreiding van onze groep investeerders.’  

Over Credion 
Credion. is een onafhankelijke adviesorganisatie voor financieringen voor het MKB. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door een groep oud-bankiers die vond dat ze de zaken voor de ondernemer beter konden regelen vanuit een onafhankelijke positie. Credion brengt ondernemer en geldverstrekker bij elkaar en zoekt naar de best mogelijke financiële constructies voor zijn klanten. Credion heeft een landelijk dekkend netwerk van ruim twintig filialen met ruim vijftig adviseurs.  

Over Matchinvest. 
Matchinvest is een platform waar ambitieuze ondernemers zich op een professionele manier kunnen presenteren aan een grote groep serieuze investeerders. Deze investeerders zijn op zoek naar interessante bedrijven waar ze in kunnen participeren. Dat kunnen starters zijn, maar uiteraard ook ondernemingen die willen groeien of andere uitdagende plannen hebben waar extern kapitaal voor nodig is.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement