Ondernemend Friesland nieuws

IT Works in Leeuwarden in finale met beste praktijkopleider

IT Works in Leeuwarden in finale met beste praktijkopleider

Wie wordt in 2010 de beste praktijkopleider? Voor de derde keer organiseert Kenniscentrum ECABO de verkiezing van de beste praktijkopleider in haar sectoren, de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Petra Spithost van IT Works in Leeuwarden is een van de finalisten die door een vakjury is geselecteerd uit de genomineerde praktijkopleiders. Op 14 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een bedrag van 2.500 euro, te besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject, én dingt mee in de landelijke verkiezing van Praktijkopleider van het Jaar.

Oordeel vakjury
In totaal waren 54 praktijkopleiders genomineerd door onder meer leerlingen, scholen en bedrijven. De andere finalisten zijn Els Driessen van de Gemeente Amsterdam Bestuursdienst, Nathalie Vielvoye van ND Security uit Maasluis en Fenna Teuben van Parmentier Oass Advocaten in Haarlem.

De vakjury, vertegenwoordigers uit onderwijs en bedrijfsleven, was te spreken over de kwaliteit en de verscheidenheid van de inzendingen. Bedrijven in alle mogelijke sectoren en van uiteenlopende omvang hebben oog voor het opleiden van hun medewerkers van de toekomst, zo komt duidelijk naar voren.

Op de werkvloer lopen betrokken praktijkopleiders die hun kennis vol enthousiasme overdragen aan mbo-leerlingen. Leren in de praktijk krijgt ook steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. De finalisten onderscheiden zich omdat ze prima opleiders zijn die leerlingen veel mogelijkheden en ondersteuning bieden. Hun contacten met de scholen zijn vaak hecht. Ze staan altijd open voor bijvoorbeeld gastlessen of bedrijfsbezoeken en denken volop mee over het onderwijs.

Beste van Nederland
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra organiseren jaarlijks de verkiezing 'Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar'. Aan deze verkiezing doen alle zeventien kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven mee. De winnaars van ECABO dingen mee naar deze landelijke prijs.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement