Ondernemend Friesland nieuws

Jort Kelder presenteert opnieuw Dragons Den op NHL

Jort Kelder presenteert op woensdagmiddag 24 juni in de oud-gevangenis Blokhuispoort voor de tweede keer de NHL-variant van Dragons’ Den. Deze wedstrijd om startende ondernemers op weg te helpen, is het afsluitende event van de minor ‘Ondernemen’ van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Net als in het gelijknamige tv-programma presenteren zes getalenteerde studentondernemers hun bedrijfsidee aan een deskundige jury.

 

De uiteindelijke winnaar wordt geholpen bij de realisatie en financiering van het ondernemingsplan door het Fryslân Development Fonds. Ook de publieksfavoriet wint een inspirerende prijs. Barbara de Loor verzorgt de warming up van het event, zij geeft een inspirerende toespraak.

 

In de vijfkoppige jury zitten prominenten uit het bedrijfsleven. Zij beoordelen de ondernemingsplannen op marktkansen en kijken naar de passie waarmee de NHL-studenten hun plan presenteren. De minor ‘Ondernemen’ is een specialisatie van een half jaar en toegankelijk voor alle NHL-studenten. De studenten zijn zes maanden lang, full time bezig om de start van hun onderneming voor te bereiden. Ondanks dat het daadwerkelijk starten van een onderneming niet verplicht is, kiest het grootste gedeelte van de studenten hier uiteindelijk wel voor. Coördinator van de minor ‘Ondernemen’ Michiel Galama: “Studenten leren in de minor hun passie en energie marktgericht in te zetten. Af en toe verbazen onze studenten zichzelf. Vanuit het niets ontstaat een kansrijke onderneming.”

Er zijn zes uiteenlopende ideeën geselecteerd voor Dragons’ Den. Kandidaat Alfred van der Heide wil met zijn bedrijf promotiefilms voor zendelingenorganisaties ontwikkelen. Bert Hofstede vertelt zijn verhaal over communicatie, inspiratie en improvisatie: “Ik geef workshops om groepen bewust te maken van hun creatieve blokkades, en om samen op een leuke manier elkaar te leren kennen.” De overige finalisten die strijden om de hoofdprijs zijn Jorrit Tinholt met ‘Songa’, Niels en Jorrit met hun franchise supermarktformule, Merel Fennema met ‘Take away party’ en Uko van der Meulen met ‘Motion Clutch’.

De finale van Dragons’ Den is gratis toegankelijk voor mensen uit het bedrijfsleven, studenten én geïnteresseerde scholieren.

Bron: Liwwadders

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement