Ondernemend Friesland nieuws

JR Ship Investments organiseert versnelde intocht SeaZip 4

SeaZip 4 JR Ship Investments

Investeerders vallen massaal voor realistische perspectieven van nieuw service schip voor windmolenparken op zee.

Eerder dan voorzien, is JR Ship Investments gestart met de uitgifte van participaties in service schip SeaZip 4, in te zetten bij aanleg en onderhoud van windmolenparken op zee. De aanleiding is bijzonder: de belangstelling voor investeren in zusterschip SeaZip 3 is zo overweldigend, dat het aantal reservering in twee weken tijd groter was dan het aantal beschikbare participaties. Nog voor de verzending van het bijbehorende prospectus, was het project overtekend.

Serviceschepen in de lift

In tegenstelling tot de meeste scheepvaartmarkten, die als gevolg van de crisis al langere tijd zwaar onder druk staan, laat de nichemarkt voor service schepen voor windmolenparken op zee een explosieve groei zien. De heer S.D. Schakelaar, directeur/eigenaar van rederijgroep JR Shipping: “Investeerders ontvangen de laatste jaren slecht nieuws. Onze markt voor containerfeeder en multipurpose schepen heeft zwaar te lijden onder de crisis. JR Shipping is daar altijd transparant en eerlijk over geweest. We hebben gevochten om kapitaalverlies tegen te gaan. Het is bijzonder om te zien dat onze koers zich terugbetaalt in vertrouwen. Het grootste deel van de beschikbare participaties in service schip SeaZip 3 is gereserveerd door onze vaste investeerdersrelaties.”

 

Nichemarkt met groeipotentie

De uitgifte van participaties in service schepen voor offshore windmolenparken ligt in het verlengde van het diversificatiebeleid dat rederijgroep JR Shipping sinds 2008 voert. Daarin ligt, naast de containerfeeder- en multipurposevaart, de focus op de groeimarkt voor offshore windenergie. Om deze niche te bedienen, is in 2010, na een positieve marktverkenning, SeaZip Offshore Service BV opgericht. In 2011 heeft de nieuwe onderneming bij Damen Shipyards haar eerste schepen besteld. In 2012 heeft SeaZip Offshore Service haar eerste twee service schepen in de vaart genomen.

 

Na een goede start, zijn SeaZip 1 en 2 begin 2014 tegen uitstekende tarieven verhuurd binnen opvallend langlopende contracten. Dit geeft aan dat de eerder aangekondigde expansie van de industrie voor offshore windmolenparken versneld doorzet. In Noord-Europa staan de komende jaren een aantal grootschalige windmolenparken op stapel. Voor de realisatie zijn veel schepen nodig. Met name de vraag naar service schepen groeit snel. Synchroon aan deze ontwikkeling heeft SeaZip Offshore Service in september 2014 de SeaZip 3 en 4  besteld bij Damen Shipyards.

 

Bescheiden rendementsprognose

In de laatste week van oktober 2014 is JR Ship Investments begonnen met de uitgifte van participaties in het eerste nieuw te bouwen schip, de SeaZip 3. Ondanks de excellente verhuurcontracten voor zusterschepen 1 en 2 die ‘het hele jaar rond’ varen, met inbegrip van de wintermaanden, zijn bij de uitgifte conservatieve uitgangspunten gehanteerd. De rendementsprognose van 9,1% is gebaseerd op slechts 300 vaardagen. De rederijdirectie vermoedt dat vooral deze bescheiden benadering de enorme belangstelling verklaart. In slechts twee weken waren alle beschikbare SeaZip 3 participaties gereserveerd. Unieke boodschap aan de investeerders: lees het SeaZip 3 prospectus maar vast door als SeaZip 4 prospectus. Want de kenmerken, waaronder de rendementsprognose van 9,1% zijn voor beide schepen identiek.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement