Ondernemend Friesland nieuws

Justus Werle komt met eigen CD

Justus Werle komt met eigen CD

Wat drijft een 56-jarige, succesvol advocaat met een drukke praktijk in Leeuwarden tot het maken en op de markt brengen van een  (dubbel) album ? Deze vraag is/wordt natuurlijk gesteld. Het antwoord is simpel: het waarmaken van een jongensdroom!  Op 30 maart wordt het eerste exemplaar officieel uitgereikt door Liesbeth List in de Harmonie te Leeuwarden.

“Sinds een jaar of 15 zing ik, als laatbloeier, in mijn vrije tijd in pop-rockbandjes, en sinds kort ook bij een Bigband. Het toeval wilde dat ik 4 jaar geleden met mijn band Frilly Fish speelde tijdens een Kerstgala, waar ook Liesbeth List optrad. Na een korte soundcheck/auditie was zij bereid om daar met mij het duet De Pastorale te zingen!”

 

“Niet lang daarna werd mij door een kenner geadviseerd om me wat meer te gaan toeleggen op ballads. Toen rijpte het plan om  een aantal professionele muzikanten in te huren en de studio in te duiken voor een uitgesproken live/akoestisch album, met ‘eerlijke’ instrumenten. Mijn repertoirekeus viel in eerste instantie op 12, later zelfs uitgebreid tot 24, nummers van artiesten/groepen, zowel buitenlandse als Nederlandse, die voor mij persoonlijk een belangrijk stempel hebben gedrukt op de topperiode 1965-1975 : Beatles,Elton John, Ramses Shaffy/Liesbeth List, Rolling Stones, Herman van Veen, Tim Hardin, Frans Halsema/Jenny Arean, Bob Dylan, Boudewijn de Groot, Neil Young, John Lennon, Gordon Lightfoot en The Motions als representanten van de Nederbeat.”

 

“Het was een geweldige uitdaging om al deze juweeltjes van de popgeschiedenis zodanig te vertolken,dat het geen slaafse nabootsing van het origineel en van andere reeds bestaande bewerkingen zouden worden,maar met een eigen ‘handtekening’, zoals mijn producer Sietze Haarsma -een betere is er niet- dat zo mooi kan verwoorden.”

 

“Met de laatste werden de lijnen uitgezet in de zomer 2010, waarna we in oktober 2010 van start gingen met de opnamen. Deze hebben zich uitgestrekt tot november 2011,waarna de eindmix en mastering in december 2011 werden voltooid. Een en ander moest voor mij vooral in de avonduren en weekends gebeuren, maar we hadden ook geen haast. Het was al met al een buitengewoon leuke, inspirerende en ook intensieve periode, vooral ook door de uitstekende en vriendschappelijke samenwerking met alle betrokken muzikanten en vocalisten.

 

“Wat deze CD denk ik extra bijzonder maakt, is het drietal duetten dat ik heb mogen opnemen met de nu al legendarische Liesbeth List (‘de Pastorale’ en ‘Laat me’) en Jenny Arean (‘Vluchten kan niet meer’). Van de opnamesessie met Jenny in de studio in Leiden stamt ten slotte deze aardige anekdote : we haalden Jenny op in Amsterdam met de auto en Sietze ( producer) en ik hadden bedacht dat we, zodra ze in de auto had plaatsgenomen, de deuren centraal zouden vergrendelen onder het  uitspreken van de genoemde titel van de klassieker die we zouden opnemen. Aldus gebeurde. Het bleef even stil in de auto, toen de diva ons als kleine schooljongens in de hoek zette met de ijzige en bestraffende opmerking : "heren, wilt u mij svp dit soort flauwe grappen besparen ? die moet ik al meer dan 30 jaar aanhoren". Bedremmeld hebben wij natuurlijk gehoor gegeven aan dat verzoek. Gelukkig is alles nog goed gekomen en hadden we even later in Leiden een prima opname in een goede sfeer. Het resultaat is er denk ik ook naar.”

 

‘Let me take you back’ wordt op vrijdag 30 maart 2012 gepresenteerd in Harmonie te Leeuwarden. De aanvang van de presentatie is 16.30 uur en de toegang is gratis.

 

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement