Ondernemend Friesland nieuws

Kantoorsuites in Villa De Kroon

Villa de Kroon te Leeuwarden

Villa De Kroon aan de Sophialaan in Leeuwarden is omgetoverd tot een luxe huisvesting van 20 kantoorsuites. Ze bieden ruimte aan met name kleinere organisaties en zelfstandig ondernemers. Het concept speelt in op de trend van een gehele ontzorging van huurders. Het project is ontwikkeld door Siep Jan Riedstra van MOM Beheer in de Friese hoofdstad.

Riedstra is al jaren eigenaar van het statige pand, waarin voorheen een notariskantoor was gevestigd. Toen het pand leegkwam had hij meerdere opties om het gebouw een functie te geven. Riedstra koos voor een bedrijvenverzamelgebouw met kantoorsuites.

‘Omdat er een toenemende behoefte is aan hoogwaardige, flexibele huisvesting die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Bovendien is er een overschot aan grote kantoorgebouwen en een tekort aan kleinere, representatieve kantoren op niveau,’ aldus Riedstra.

 

Van alle gemakken voorzien

Het hele gebouw is gestript en gerenoveerd. Door een ingenieuze indeling zijn 20 gestoffeerde suites gerealiseerd en gedeelde ruimtes als een ontvangsthal, een vergaderzaal en pantry’s. Huurders beschikken over comfortabele, luxe afgewerkte kantoren met alle voorzieningen, een optimaal werkklimaat (airco), beveiliging, geavanceerde data en het snelste internet wat mogelijk is, want bij intensief onlineverkeer mogen geen vertragingen optreden. Riedstra: ‘Dat is de meest voorkomende klacht onder huurders.’ Verder worden huurders van alle gemakken voorzien. Over schoonmaak, glazenwassen, koffie, serviesgoed, wc-papier, energie en andere facilitaire zaken hoeft men zich geen zorgen te maken. Tevens wordt een vergader- en lunchservice geboden. Riedstra: ‘Zo wil de moderne ondernemer het graag. Dit is helemaal de tijdgeest van nu. Men wil met het werk bezig zijn, niet met de rompslomp eromheen.’ De service reikt zo ver dat medewerkers op de stadsfiets van Villa De Kroon kunnen stappen om geen last te hebben van het centrumverkeer.

 

Manhatten van Leeuwarden

De villa staat op een uitgelezen locatie vlakbij het station en het centrum. Op het terrein is parkeerruimte, maar ook in de directe omgeving. Parkeergarages zijn er op loopafstand. Vanuit Villa De Kroon, die de adellijke grandeur van vroeger uitstraalt, heeft men een mooi uitzicht op de dynamiek van de Lange Marktstraat, het ‘Manhattan van Leeuwarden’.

 

Historische entourage

Het pand was voorheen het vermaard hotel De Kroon (1908), jarenlang de ontmoetingsplaats voor zakenlieden, notabelen, kunstenaars, artiesten en bohemiens. In de gelagkamer inspireerde men elkaar. ‘Die sfeer ademt deze historische entourage nog altijd. Vergeet niet dat het steeds groter aantal zelfstandigen behoefte heeft aan contact. Tussen de bedrijven door wil men andere mensen ontmoeten om te klankborden,’ aldus Riedstra.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement