Ondernemend Friesland nieuws

Koekhappen

Koekhappen

Is het koekhappen rond de dorpspomp, zoals menigeen zegt? Of heeft het daadwerkelijk zin? Je als gemeente profileren op de Bedrijven Contactdagen (BCD). Een lastige vraag, want zoals zo vaak bij marketinginspanningen is nooit exact te meten wat de economische spinoff van een investering is.

 

Feit is dat je op de BCD in korte tijd honderden relaties kunt treffen. Daar zou je anders een jaar over doen. In de Leeuwarder Courant werd het evenement onlangs al zo’n beetje dood verklaard, waarbij de redacteur zich beriep op de teruglopende bezoekersaantallen. Maar, is dat fair, in tijden van crisis? Nou ja,  dan zou je ook de LC snel ten grave moeten dragen, want daar vertonen vrijwel alle cijfers ook een neerwaartse spiraal.

De BCD heeft nog altijd zin, voor wie wil netwerken. En dat is blijkbaar ook hoe de Friese gemeenten erover denken. Sterker: het gaat niet alleen om mensen treffen; het gaat ook om het neerleggen van een visitekaartje. Neem de nieuwe gemeente Sudwest Fryslân. Samen met 44 bedrijven presenteert het ondernemersnetwerk Súdwest Fryslân zich in de Saksenhal van het WTC in Leeuwarden. En dat er fors is geïnvesteerd in ‘ look and feel’  is duidelijk. Of neem de altijd al pro-actieve gemeenten van Noordoost Fryslân. Ook daar kun je zien dat er niet al te veel is bespaard op aankleding. En ach, dat geldt eigenlijk voor alle deelnemende gemeenten. Bij Noordoost Fryslân gebeurde ook nog iets bijzonders.  Voorafgaand aan de start van de Bedrijven Contactdagen organiseerde men een feestelijke presentatie van de ondernemersmagazines van de NOF-gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Achtkarspelen, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel. De magazines worden uitgebracht door Novema, in vijf verschillende edities, voor iedere gemeente één en zal vier keer per jaar verschijnen. Om 09.00 uur opende wethouder Lammers van gemeente Achtkarspelen de bijeenkomst tijdens het ondernemersontbijt. Vervolgens werd aan de vijf portefeuillehouders Economische Zaken elk het ´eigen´ regiomagazine overhandigd door uitgever Novema. Mooi is ook te zien hoe sommige regionale ondernemerspleinen echt gedragen worden door een of twee ondernemers uit die regio. Zo konden bezoekers bij het Ondernemersplein van het Bildt direct de stand van bouwbedrijf Lont opvallen (standnummer2719).

Is de BCD nog levend? Ja, voor wie gelooft in de ‘old school’ communicatie van elkaar regelmatig treffen. En daar dachten in 2012 zo’n 17.000 ondernemers net zo over.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement