Kooi stuift vooruit met beveiligingsoplossingen

Kooi is de betrouwbare specialist op het gebied van tijdelijke camerabeveiliging. Camera units (UFO’s) op bijvoorbeeld parkeerterreinen, windmolenparken en bouwplaatsen is waar het mee begon. Sinds enkele jaren biedt Kooi ook Rising Early Detection (RED): broeidetectie voor afval- en recyclingbedrijven. Thermografische camera’s houden de temperatuur in de gaten, zodat bij brandgevaar tijdig kan worden ingegrepen. “Eén van de unieke eigenschappen is dat we een eigen alarmcentrale, het Kooi Alarm Center, hebben”, vertelt senior communicatiespecialist Yteke van Dijk. “Onze mensen lezen 24/7  de camerabeelden uit.”

Artificial Intelligence

UFO’s dienen onder meer om onbevoegden te weren van terreinen. Betreedt iemand bijvoorbeeld ‘s nachts een beveiligd terrein, dan klinkt direct een sirene en een spraakboodschap om de persoon erop te attenderen dat hij zich op eigen terrein bevindt. “In 99 procent van de gevallen kiest de indringer dan meteen het hazenpad. Indien nodig nemen we contact op met de meldkamer van de hulpdiensten, of we sturen er zelf beveiliging op af. In het geval van RED maken we een alarmprotocol op maat met de klant om bijvoorbeeld te kijken bij welke temperatuur het alarm moet afgaan en de meldkamer wordt ingeseind.”

Dagelijks zoeken R&D-medewerkers van Kooi naar slimmere oplossingen. Binnenkort lanceert het bedrijf een app. Klanten kunnen hiermee zelf hun beveiligingsprojecten inzien en beveiligingstijden wijzigen. “Dat kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens feestdagen”, vertelt Van Dijk. “Voor RED zetten we sinds kort Artificial Intelligence in zodat het systeem warmtebronnen nauwkeuriger herkent. Zodat het alarm niet afgaat wanneer bijvoorbeeld een auto met warm gedraaide motor het terrein op komt.”

Hybride energievoorziening

Het Friese bedrijf is actief in 22 landen en heeft 13 kantoren in onder andere Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk  en het Verenigd Koninkrijk. Beveiligingsdiensten leveren in andere landen kan gepaard gaan met uitdagingen. Neem het feit dat camerabeveiliging werkt op elektriciteit. Dat zul je bijvoorbeeld in een afgelegen Pools gebied niet snel vinden.

Van Dijk: “We werken daarom aan een nieuw product: de Hybrid Power Box. Een zuinige dieselgenerator met zonnepanelen die een heel jaar energie kan leveren. Zo kun je op de meest afgelegen plekken toch tijdelijke beveiliging realiseren.” Naast de Hybrid Power Box beschikt Kooi over de Power Box en de Solar Power Unit.

Persoonlijke aanpak

Uitdagingen zijn kansen is de mentaliteit bij Kooi. Dat dit bedrijf kansen aangrijpt, blijkt ook uit de groeiende mankracht. Twee jaar geleden werkten er ongeveer vijftig mensen bij het bedrijf, inmiddels is dat het drievoudige. “En we willen de komende jaren nog verder groeien”, vertelt Van Dijk. “Maar we blijven wel inzetten op persoonlijk contact. Klanten hebben een vast aanspreekpunt. We komen ook het liefst langs op locatie zodat we een perfect beveiligingsplan kunnen opstellen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten