Ondernemend Friesland nieuws

Koplopersymposium Duurzaam Ondernemen Smallingerland

Op donderdag 14 maart organiseert Stichting Parkmanagement Regio Drachten, SPRD, een symposium over duurzaam ondernemen voor het bedrijfsleven in Smallingerland en de regio. Dit symposium is tevens de afsluiting van het tweede Koploperproject in Smallingerland, dat begeleid wordt door DGMR Drachten en Projectbureau A7Westergo.

Na het succesvolle eerste Koploperproject in Smallingerland in 2010/2011, hebben in 2012 negen andere ondernemers ook het initiatief genomen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) en duurzaamheid verder door te voeren binnen hun eigen bedrijf. De resultaten hiervan staan centraal tijdens het symposium. De deelnemers zijn: Bouwbedrijf A-bouw, Friesland Lease, Herian Reclame, Orion, Post Cleaning, Sietsma Installatietechniek, Sportbedrijf Drachten,  Talant en Marnic Uitzendbureau. Tijdens het symposium zullen zij u op een interactieve wijze inzicht geven in wat het project hen heeft opgeleverd. Het bedrijf dat de beste resultaten heeft geboekt, ontvangt bovendien de Koploperprijs. De resultaten worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Wethouder Milieu en Duurzaamheid Egbert Berenst, de projectbegeleiders Jaap de Vries en Marlies Ballemans van DGMR en internationaal expert en mede-auteur van ISO 26000 Hans Kröder.

 

Door het succes en de belangstelling van ondernemers en vanwege het maatschappelijke belang om duurzaam te ondernemen, heeft projectbureau A7Westergo besloten om de gemeenten in Friesland  in 2013/2014 wederom te ondersteunen in nieuwe Koploperprojecten. Namens de gemeente Smallingerland zoekt de SPRD nieuwe kandidaten om duurzaam te ondernemen en mee te doen aan een geheel nieuw Koploperproject. Wilt u ook duurzamer ondernemen? Dan kunt u zich nu al aanmelden voor het nieuwe Koploperproject door het invullen van het aanmeldingsformulier via www.sprd.eu. Voor meer informatie kunt u kijken op www.youtube.com/a7westergo en www.koploperproject.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement