Ondernemend Friesland nieuws

Koster Eurotransport Wolvega gezondste en veiligste vervoerder

Koster Eurotransport Wolvega gezondste en veiligste vervoerder
Koster Eurotransport B.V. in Wolvega is winnaar geworden van de “Gezond Transport Prijs 2009”. Dit is de hoogste Nederlandse onderscheiding in de transportsector op het gebied van gezondheid en veiligheid. De prijs – een beeldje waarop twee personen een eenheid vormen -  werd afgelopen dinsdag uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Veilig op weg’ in slot Zeist. Een trotse directeur Einte Faber stond hier even in het middelpunt van de belangstelling.


Directeur Einte Faber ziet de waardering als een kroon op de samenwerking binnen zijn onderneming.

Faber: ‘veiligheid en gezond blijven is een uitdaging voor ons allemaal. De chauffeurs komen zaken tegen die beter kunnen en wij als management moeten hier alert mee omgaan. Het is een wisselwerking,  ook met onze klanten, want ook zij willen veiliger en gezonder werken. Met deze prijs zijn we er niet natuurlijk. We moeten blijven investeren in veiligheid en open blijven staan voor verbeteringen en signalen van de werkvloer’.

Volgens de deskundige jury – die ook op locatie in Wolvega heeft getoetst -  onderscheidt de moderne transporteur in Wolvega zich op meerdere fronten. De jury bleek onder de indruk van de professionaliseringsslag van de onderneming, waarbij fors is geïnvesteerd in veiligheidsbewustzijn bij alle medewerkers. Het management heeft samen met alle werknemers de risico’s in kaart gebracht en besproken en vervolgens verbeteringen doorgevoerd. Zeer te spreken was de jury ook over het nieuwe bedrijfspand in Wolvega waar arbeidsomstandigheden en veiligheid optimaal geregeld zijn. Het geringe ziekteverzuim onder het personeel bevestigt volgens de jury dat alle verrichte inspanningen renderen. 

 

Motoren steeds schoner

Koster Eurotransport is gespecialiseerd in exceptioneel transport en bedient vanuit Wolvega heel Europa. Grote vrachten als silo’s en tanks moeten vaak onder begeleiding van eigen busjes met zwaailicht worden vervoerd. Het bedrijf met 23 medewerkers rijdt met twintig trekkers voorzien van laadkraan (tot zestig ton meter) en veertig opleggers. Klanten van Koster Eurotransport hoeven dankzij de laadkranen niet zelf een kraan in te huren. ‘We kunnen meer dan de meeste collega’s’, aldus Faber. Dit is mede de reden dat de wagens van Koster ook dit jaar weer zo’n 2,5 miljoen kilometer rijden. Kilometers die overigens steeds schoner worden, want het wagenpark is uitgerust met moderne en minder milieubelastende motoren. ‘Ook hier moet je als bedrijf je verantwoordelijkheid nemen en gaan voor het best mogelijke’, aldus Faber.

 

Continuïteit

Ze wisten eerder al dat ze hun zaakjes goed voor elkaar hadden bij Koster Eurotransport B.V.. Er is de afgelopen jaren immers fors geïnvesteerd in gezondheid en veiligheid van en voor de medewerkers. De nominatie voor de prijs – en nu dus het winnen van de prijs -  was niettemin een verrassing. Volgens planner Bert de Jong hangt het succes van het bedrijf samen met de teamgeest en de goede  samenwerking. De Jong: ‘we zijn een team met betrokken mensen. Dat moet ook, want je moet elkaar willen helpen in dit vak, het werk is niet altijd makkelijk, je hebt elkaar nodig’.  Ook hij is net als zijn collega’s ‘best wel’ trots.  Of de prijs verder nog wat oplevert? De Jong: ‘opdrachtgevers kunnen het wel waarderen denk ik. Ze horen nu ook eens van een deskundige jury dat ze bij ons altijd kunnen rekenen op continuïteit’.

Koster Eurotransport

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement