Ondernemend Friesland nieuws

KvK stimuleert pas afgestudeerden

De Kamer van Koophandel en de Hanzehogeschool vinden het belangrijk om ondernemerschap bij studenten te stimuleren, vooral nu blijkt dat nog te weinig afgestudeerden een eigen onderneming starten. Dit, terwijl onderzoek uitwijst dat er voldoende animo is onder jongeren om een bedrijf te starten. Het Certificaat Ondernemerschap brengt hier verandering in door studenten te stimuleren om een eigen onderneming te beginnen.

Op dinsdagmiddag 9 juni a.s. in CUBE 05 in Groningen wordt aan een tiental studenten dit Certificaat uitgereikt. Bij het Certificaat reikt Wim de Kleuver, directeur Registratie en Voorlichting van de Kamer van Koophandel, voor de eerste keer KvK-Kennisvouchers uit.

 

Nederland blijft met het aantal startende ondernemingen achter bij de rest van Europa. Met 3% van de afgestudeerden die een eigen zaak begint, is Nederland hekkensluiter. De Kamer van Koophandel vindt het belangrijk dat startende ondernemers succesvol zijn. Het Certificaat Ondernemerschap borgt de kwaliteit van kennis en vaardigheden die nodig zijn om te ondernemen en is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. De KvK steunt het Certificaat, omdat onderwijsinstellingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het bevorderen van ondernemerschap. Dat is de reden dat de Kamer KvK-Kennisvouchers beschikbaar stelt, die recht geven op een gratis seminar bij de Kamer van Koophandel. Met de vouchers wil de

KvK studenten aanmoedigen om door te gaan met het ontwikkelen van hun kennis over ondernemerschap.

 

Certificaat Ondernemerschap en KvK-Kennisvoucher

Het Certificaat Ondernemerschap is een gezamenlijk initiatief vanuit het Ministerie van Economische Zaken en de Stichting Certificaat Ondernemerschap en is gekoppeld aan de minor Business Class.

Business Class is praktijkgericht ondernemersonderwijs op HBO-niveau. Het certificaat met bijbehorend lesprogramma is bedoeld om het ondernemerschap op een praktijkgerichte manier in het hoger onderwijs op te nemen. Studenten starten een eigen bedrijf (student company), trainen ondernemersvaardigheden en doen kennis op in onder meer marketing en financieel management.

Na het volgen van deze minor leveren de studenten een startklaar bedrijf op. Als afsluiting van de minor ontvangen de studenten op 9 juni a.s. het Certificaat Ondernemerschap, samen met de eerste KvK-Kennisvouchers.

 

Aanmelden

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de uitreiking van het Certificaat Ondernemerschap en de KvK-Kennisvouchers. Aanmelden is mogelijk bij Fenny Lucker-de Boer, tel. 06-10693280.

Meer informatie over de stichting Certificaat Ondernemerschap is ook bij haar verkrijgbaar.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement