Ondernemend Friesland nieuws

KWIK-Event

KWIK-Event Leeuwarden

Dinsdag 12 oktober a.s. vindt van 14.00 tot 21.00 uur in de centrale hal van het nieuwe NHL-gebouw aan de Rengerslaan 10 te Leeuwarden de eerste editie plaats van het KWIK-Event. Het KWIK-Event is bestemd voor elke werkzoekende, werkende en baanverandering ambiërende HBO-en WO-opgeleide die zichzelf wel eens langs de meetlat van zijn beroepsleven wil leggen.

Dinsdag 12 oktober a.s. vindt van 14.00 tot 21.00 uur in de centrale hal van het nieuwe NHL-gebouw aan de Rengerslaan 10 te Leeuwarden de eerste editie plaats van het KWIK-Event.

 

Het KWIK-Event is bestemd voor elke werkzoekende, werkende en baanverandering ambiërende HBO-en WO-opgeleide die zichzelf wel eens langs de meetlat van zijn beroepsleven wil leggen. Hij krijgt daarbij tevens de gelegenheid serieus te onderzoeken binnen welke beroepsgroepen er in Fryslân kansrijke mogelijkheden liggen. De toegang is vrij.
 
KWIK staat voor vier kernbegrippen:  K(ennis), W(erk), I(nspiratie) en K(ansen). Het event is een initiatief van de Provincie Fryslân, Leren & Werken Fryslân, het UWV, Hogeschool Van Hall Larenstein, NHL Hogeschool, Start People, Stenden hogeschool en de Kamer van Koophandel. Het KWIK-Event is duidelijk geen banenmarkt, maar een platform dat hoger opgeleiden de mogelijkheid biedt zichzelf en hun ambities in een passende omgeving onder de loep te (laten) nemen.
 
Door middel van deelname aan o.a. motivatie- en competentietests, een CV check, scanning van het ervaringsdossier en het volgen van workshops wordt een reëel inzicht verkregen in iemands huidige en potentiële positie op de arbeidsmarkt en langs welke trajecten versterking van persoonlijke mogelijkheden en het creëren van nieuwe kansen kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld door een elevator pitch, het volgen van een workshop over effectief gebruik van social media bij het solliciteren of het volgen van additionele opleidingen.
 
Tevens zullen die dag managers van toonaangevende Friese ondernemingen spreken en aangesproken mogen worden over de mogelijkheden die er liggen in kansrijke beroepsgroepen in Fryslân. Zo zal hierover onder andere het woord worden gevoerd door de heer Kees van Anken, directeur-bestuurder van Zienn Zorg (‘Willen we de zorg in Friesland naar een hoger niveau tillen, dan zijn bij verschillende organisaties doelbewuste, goed opgeleide medewerkers daarvoor onontbeerlijk’).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement