Ondernemend Friesland nieuws

L&B BV Workum: Complete make-over

L&B BV Workum: Complete make-over

Technisch installatiebedrijf L&B BV uit Workum gaat verhuizen. Het bedrijf dat zich op zowel particulieren als bedrijven richt heeft, daar meerdere redenen voor. De verhuizing maakt namelijk uitbreidingsmogelijkheden, verduurzaming van het bedrijf en de overgang van huur naar koop mogelijk.

“Wij richten ons op duurzame energie,” zegt Willem Landman, die samen met Johan Bolman de directie van L&B BV vormt: “Negentig procent van onze producten is duurzaam. Denk aan warmtepompen, zonnepanelen of mini-windmolentjes. We willen dat als bedrijf natuurlijk ook uitstralen. Een kooppand is dan veel praktischer, want dat is echt van jezelf en daar mag je aan klussen. Zo hebben wij de vloer eruit gehaald en vloerverwarming geïnstalleerd. We willen alles gaan verwarmen en alle apparatuur voeden met duurzame energie uit zonnepanelen en een windmolentje, dus de gasaansluiting hebben wij afgekoppeld. De bedoeling is dat het pand aan het eind van dit jaar energieneutraal wordt”.

 

Daarnaast is het bedrijf de afgelopen jaren gegroeid en zijn er nu zes medewerkers. “We willen geen gigantisch bedrijf worden, maar in het nieuwe pand is wel ruimte voor groei. De markt groeit en we voeren nu landelijk projecten uit. 'Nul op de meter' is een nieuw Label van ons, wat we zowel bij bedrijven als consumenten willen neerzetten. We hebben onlangs een project van 39 woningen gerealiseerd in Ermelo, die allemaal energieneutraal zijn. We zijn met z’n allen bezig met een footprint naar de toekomst toe. Het is mooi om daar een onderdeel van te zijn,” zegt Landman.

 

Nieuwe website

Naast een nieuw pand is er besloten tegelijkertijd een nieuwe huisstijl en website te lanceren. “De huidige website  van L&B BV is heel erg bedrijfsmatig en technisch opgesteld,” zegt Ruud Jager, directeur van LekkerPraktisch.nl en bouwer van de nieuwe website en huisstijl: “We gaan meer communiceren in begrijpelijke taal voor zowel de consument als ondernemer. We gaan meer in de oplossingssfeer communiceren dan technische verhalen.” De website wordt gehost vanaf een duurzaam platform. Daarnaast worden er folders gemaakt voor alle producten, die de medewerkers altijd bij zich hebben. Een soort visitekaartje per product. Deze zullen ook te downloaden zijn van de nieuwe website.

 

Open dag

De verhuizing was begin december. "16 December was de officiële opening en 17 December was er een open dag waar iedereen welkom was," vertelt Landman: "Bezoekers konden dan onze producten zien en er stonden meer dan tien bedrijven waar wij mee samenwerken. Denk hierbij aan leveranciers en producenten van warmtepompen, zonnepanelen of windmolens. Daardoor konden de mensen ook zien met wie wij samenwerken en wat wij te bieden hebben." L&B BV is vanaf 16 december te vinden op Eniggaburren 17 in Workum.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement