Ondernemend Friesland nieuws

Lable behoort tot sllimste bedrijven van Nederland

Ladage Beheer BV (Rotterdam), Machinefabriek Boessenkool en Food Connect Maaltijdservice (beide uit Almelo), Imagro (Ottersum), Jansen-Venneboer (Wijhe), aannemersbedrijf Kesselaar & Zn (Alkmaar), Lable (Leeuwarden), Montapacking (Gorinchem), Netvlies (Breda), Resato (Roden), VVV Zuid-Limburg (Valkenburg a/d Geul) en Parktheater (Eindhoven) zijn dit jaar uitgeroepen tot het slimste bedrijf van Nederland.

De verkiezing is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum (initiatief van het Ministerie van Economische Zaken). Op de Energiedag van de jaarlijkse MKB Krachtcentrale (www.mkbkrachtcentrale.nl(http://www.mkbkrachtcentrale.nl/)) riep de jury deze twaalf MKB bedrijven tot gemeenschappelijke winnaar uit onder het mom dat sociale innovatie vele gezichten kent en alle twaalf finalisten op deelgebieden kampioenswaardig waren. In totaal waren er 64 kandidaten. In het Experience Centre van Qurius in Zaltbommel konden de honderden bezoekers op de Energiedag kennis maken met de effecten van het slim gebruik maken van de talenten van medewerkers. In voorgaande jaren kregen Koekjesbakkerij Veldt (2011) en Jazo Zevenaar (2010) de felbegeerde titel. Voorbeeld voor andere bedrijven.


Volgens Anke Wiersma, initiatiefnemer van de MKB Krachtcentrale halen de twaalf winnaars het beste uit hun mensen, voor welvaart en welzijn. "U bent een voorbeeld voor andere bedrijven. We hopen dat u andere bedrijven hiermee gaat besmetten", zo verklaarde zij tijdens de prijsuitreiking.

Alle twaalf finalisten krijgen komend jaar extra aandacht als ambassadeur. De voorbije weken zijn ze al geadopteerd door enkele toonaangevende bloggers op het gebied van sociale innovatie en MKB, zoals Innovatief Organiseren (http://www.innovatieforganiseren.nl/gastcolumns/is-resato-b-v-het-slimste-bedrijf-van-nederland/), mede oprichter Durf te vragen Herman Dummer (http://www.siliogogo.blogspot.nl/2012/11/chaos-bij-vvv-limburg.html), innovatie-adviseur Caroline Rijnbeek (http://carolinerijnbeek.wordpress.com/2012/11/22/warmte-wifi-en-wel-zijn/),Bouwkennisblog (http://www.bouwkennisblog.nl/wat-is-het-slimste-bedrijf-van-nederland/), het nieuwe werken (http://hetnieuwewerkenblog.nl/de-10-van-hnw-sociale-innovatie-slim-hnwdjz/) en publicist Glenn van der Burg (http://glennvanderburg.nl/2012/11/19/is-dat-nu-wel-zo-slim/).

Over Lable:
Lable, gevestigd in Leeuwarden, is 5 jaar oud en gegroeid van 4 naar 14 mensen. Lable is ontwikkelaar van Lable Care: aangename software gemaakt voor zorgprofessionals. Dit product is in 2010 bekroond met de KMBV Best Practice Award. In internationaal verband werkt Lable mee onderzoek naar nieuwe internationale standaarden voor digitale zorgprotocollen.

Als kennisintensief bedrijf werkt Lable als netwerkorganisatie met collectief eigenaarschap en zonder formele leiders. Deze manier van organiseren werd door de jury erkend als slim voorbeeld van sociale innovatie en sociale duurzaamheid.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement