Ondernemend Friesland nieuws

Lancering online platform voor duurzaam ondernemen

Op woensdagavond 2 april, tijdens het Koplopersymposium Samenwerken Werkt, vindt in Trinitas te Heerenveen de lancering plaats van het online platform GoodStartFriesland. Op dit platform kunnen ondernemers kennis, ervaring en informatie uitwisselen over duurzaam ondernemen. Het streven is dat GoodStart de komende jaren per provincie een eigen platform krijgt. Friesland is de eerste provincie waar GoodStart gelanceerd wordt. Siebren Siebenga, wethouder van de gemeente Heerenveen, zal op 2 april het platform officieel in gebruik nemen, samen met de betrokken ondernemers. Sietske Poepjes, Gedeputeerde van de Provincie Fryslân, reikt de Koploperprijs uit.

Koplopersymposium Samenwerken Werkt

Het Koplopersymposium Samenwerken Werkt is bedoeld voor ondernemers, overheden en professionals die meer willen weten over duurzaam ondernemen. Het thema krijgt op allerlei manieren vorm, bijvoorbeeld tijdens de presentaties van de Koplopers. De Koplopers, waaronder A-ware Food Group en Koninklijke Peijnenburg, nemen in tweetallen plaats op een ‘groene bank’ die is gemaakt in samenwerking met leerlingen van het Friesland College. Daarnaast deelt duurzaam ondernemer Sytze Keuning van Bioclear zijn top 5 van succesvolle samenwerkingen. Tevens horen de bezoekers over nieuwe initiatieven vanuit de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van samenwerking.

 

Lancering online platform

Rond 20.30 uur vindt de officiële lancering plaats van het online platform GoodStartFriesland, door wethouder Siebren Siebenga en de op GoodStart Friesland.nl vermelde ondernemers. Samen met slagwerkgroep Femmes Vattaal zullen de wethouder en de ondernemers letterlijk en figuurlijk laten zien wat hoe belangrijk het is om energie te steken in duurzaam ondernemen en ‘op de trom te slaan’. Het symposium wordt afgesloten met de uitreiking van de Koploperprijs door Gedeputeerde Sietske Poepjes aan de deelnemer van het Koploperproject die de meest duurzame resultaten heeft geboekt.

 

Het Koploperproject

Het Koploperproject helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen. De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân die met elkaar samenwerken en een positieve impuls geven aan een gezonde en duurzame economie. Het initiatief wordt mede ondersteund door projectbureau A7Westergo en de provincie Fryslân.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement