Ondernemend Friesland nieuws

Lang niet elke seniorenwoning is geschikt voor ouderen

Lang niet elke seniorenwoning is geschikt voor ouderen

Yvonne Sterk eerste Seniorkeurmakelaar in Friesland

 

Aan een huis met meer comfort kan elke makelaar u helpen. Maar als je een huis zoekt waarin je oud kunt worden, is het verstandig een gespecialiseerde makelaar in te schakelen. RMT-makelaar Yvonne Sterk uit Leeuwarden heeft daarvoor een speciale opleiding gevolgd en mag zich nu Seniorkeurmakelaar noemen.

Zij kan iedere woning beoordelen op alle aspecten die te maken hebben met ouder worden in de eigen woning. Natuurlijk voel je je nog lang geen senior als je net 50 jaar bent. Maar als de kinderen de deur uit zijn en je wilt nog slechts een keer verhuizen of je woning aanpassen dan is het verstandig om de seniorkeurmakelaar om advies te vragen.

 

Als je ouder wordt, is de kans op fysieke ongemakken groter en is meer comfort een noodzakelijkheid in plaats van een luxe. Veel huizen worden aangeboden als seniorenwoningen of als levensloop bestendige woningen. Maar slechts weinig woningen voldoen werkelijk aan alle eisen.

 

Senioren denken vaak dat ze naar een verzorgingshuis of een aanleunwoning kunnen wanneer ze fysieke problemen krijgen. Dat is een misverstand. 'De overheid vermindert het aantal plaatsen in deze instellingen, terwijl er de komende jaren veel meer senioren zullen zijn', legt Yvonne Sterk uit. 'Het beleid van de overheid is dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen terwijl aan 50+ woningen of appartementen boven het bouwbesluit geen extra eisen mogen worden gesteld.

 

Thuiszorg is op dit moment al tussen 6.000 en 16.000 euro per jaar goedkoper dan opname in een verzorgingshuis. Het is dus verstandig een huis te bewonen waar het mogelijk is te blijven wonen wanneer je fysieke problemen krijgt.' Veel architecten, projectontwikkelaars, bouwondernemers en makelaars weten bijvoorbeeld nauwelijks in welke badkamers de thuiszorg wel hulp kan bieden en in welke badkamers dat vanwege de Arbowetgeving niet mag. Vaak weten ze ook  niet waaraan de overloop of de gang moet voldoen. Ze denken dat brede deuren en een brede trap voldoende zijn.

 

Wat heb je aan een goede badkamer als je die met te veel bochten vanuit de slaapkamer moet bereiken? Wat heb je aan een schitterend appartement als de galerij veel lager ligt dan de vloer in de gang? En wat heb je aan een entreedeur in de centrale hal die je alleen open kan krijgen door er met je volle gewicht tegenaan te duwen?

 

Als je wilt voorkomen dat geld gestoken wordt in een huis dat later ongeschikt is, kun je beter een makelaar inschakelen die zich in dit onderwerp heeft gespecialiseerd.

 

Meer weten?

Dan kunt u met Yvonne Sterk een vrijblijvende afspraak maken.  Tel: 058-8458234

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement