Ondernemend Friesland nieuws

Leeuwarder bedrijf ontwikkelt applicatie voor wereldmerk

Leeuwarder bedrijf ontwikkelt applicatie voor wereldmerk

Het Leeuwarder bedrijf Triangle Studios gaat aan het werk voor Polaroid. Het Amerikaanse bedrijf is in de jaren zestig beroemd geworden met direct klaar fotoapparatuur en zonnebrillen en is tegenwoordig meer bekend van onder andere allerlei soorten ID-kaarten. In opdracht van Polaroid gaat Triangle met name voor de Amerikaanse markt een applicatie ontwikkelen waarmee online zogenaamde ‘memorial cards’ kunnen worden gemaakt.

 

“Memorial Cards zijn herdenkingskaartjes. Je kunt ze vergelijken met de bidprentjes zoals we die met name ook in de katholieke wereld wel kennen”, zo legt  Triangle-directeur Remco de Rooij (25)  uit. “Alleen is het in de VS een enorme markt. Er worden overal kaartjes voor gemaakt. Ter gelegenheid van geboorte en overlijden, maar ook voor huisdieren of om een jubileum te markeren. Het bedrijf Polaroid merkte dat er een enorme vraag was om online de kaartjes te laten maken en te bestellen.”

 

 

Na een flinke zoektocht kwamen de Amerikanen via het bedrijf Screencheck uit Zoetermeer, bij Triangle uit.  De Rooij: “Screencheck is  gespecialiseerd in betaalkaarten en andere pasjes. Zij regelden voor Polaroid het logistieke gedeelte en alle technische benodigdheden voor dit project. Wij ontwierpen de applicatie waarmee de klant online allerlei soorten herdenkingskaartjes kan maken. Daarbij doen wij ook de ontwerpen van die kaartjes.”

Polaroid verwacht veel van de online verkoop van de ‘memorial cards’. De website met de Triangel-applicatie, waarmee de kaarten online kunnen worden samengesteld en besteld, wordt momenteel op een proefsite uitgetest. Naar verwachting zal de daadwerkelijke website in juli van dit jaar online zijn.

 

Triangle Studios is een jong Leeuwarder gamingbedrijf. Sinds een jaar heeft Triangle de tak  ‘applications’ opgestart, waar een snelle groei in blijkt te zitten. De oprichters zijn direct na hun studie multimedia & design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden van start gegaan. Men ontwikkelt allerlei games, onder andere voor Nintendo. Half juni presenteerde het bedrijf tijdens het ‘Festival of Games’ in Utrecht het eigen spel Heron Steam Machine, een puzzel-game voor alle leeftijden, speciaal voor het Ninteno-platform ‘Wii’.

Bij Triangle Studios werken op dit moment twintig mensen.

www.triangle-studios.com

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement